RBK-keeper Kwarasey den store helten etter straffedrama

• Tromsø – Rosenborg 1-1 (4-6 etter straffespark)

(Dagbladet): Rosenborg var storfavoritter i NM-kvartfinalen mot Tromsø på Alfheim i kveld, men fikk trøbbel på bortebane mot et heltent hjemmelag.

Til tross for gedigne sjanser til begge lagene, klarte de bare å score ett mål hver i løpet av 120 minutter. Dermed måtte NM-kvartfinalen avgjøres med straffespark.

Bommet på første

Der fikk Tromsø en verst tenkelig start da Magnus Andersen bommet på lagets første forsøk.

- Kwarasey redder enkelt. Han slenger seg nesten forbi ballen, utbrøt NRK-ekspert Tom Nordli da Tromsø bommet.

Dessverre for Andersen og Tromsø var Rosenborg-spillerne trygge fra straffemerket og scoret på alle sine forsøk, og kunne dermed juble for cupavansement.

Mens hjemmelagets spillere deppet, løp Rosenborg-spillerne mot straffehelten Adam Larsen Kwarasey og jublet ellevilt.

Til tross for at Tromsø gikk på en cupsmell, kan de likevel være stolte av det de presterte mot Norges beste lag.

Perlemål og overtidsscoring

Rosenborg var det klart beste laget i første omgangen, så det var noe overraskende Tromsø og Thomas Lehne Olsen som scoret kampens første mål.

I det 52. minutt banket han til på halv-volley fra 16-meteren etter et langt innkast fra Hans Nordbye. Tromsø-spilleren fikk kjempetreff og ballen suste opp i høyre kryss – helt utagbart for Kwarasey i RBK-målet.

Da tok det helt av på Alfheim og på kommentatorplass i NRK.

- For et drømmetreff! Det er en prosjektil, utbrøt NRK-kommentator Christian Nilssen.

Og etter perlemålet ble det en sjansebonanza uten like, men utligningen kom ikke før på overtid. Pål André Helland fant pannebrasken til Christian Gytkjær som satte inn 1-1 og sikret Rosenborg ekstraomganger.