Politiet stoppet «Hotel Cæsar»-skurken i virkeligheten: – Jeg sa at det ikke var så rart, siden jeg nettopp hadde drept kompanjongen min

(Dagbladet): – Jeg har blitt nektet adgang til butikker, fordi de som jobber der blant annet tror jeg er en som stjeler. Politiet har også stoppet meg. De husker ikke hvor de har meg fra, men de forbinder meg tydeligvis med noe negativt, sier skuespiller Ulla Marie Broch.


SKUMMEL: Linn Fylke kidnappet Juni Anker Hansen. Foto: TV 2
Vis mer

I den siste episoden i sesonges «Hotel Cæsar» fikk vi et gjensyn med hennes karakter Linn Fylke. Den psykopatiske rollefiguren som kidnappet Juni Anker-Hansen, spilt av Anette Hoff, er en av seriens mest legendariske skurker.

Da vi sist så henne ble hun lagt inn på lukket avdeling. Nå har hun sluppet ut og oppsøker igjen sitt offer Juni Anker-Hansen.

- Jeg spilte henne nokså rett fram. Derfor har det har ikke vært så vanskelig å komme tilbake til karakteren, sier Broch om å ikle seg rollen på nytt.

Da hun spilte karakteren på begynnelsen av 2000-tallet, var det ikke bare hyggelige tilbakemeldinger som vanket.

Drapstrusler

På grunn av rollen som Linn Fylke fikk skuespilleren telefoner til alle døgnets tider, som ikke alltid hadde like behagelig eller vennlig innhold.

- Jeg fikk mye oppmerksomhet, spesielt de første årene, men det hender fortsatt at jeg får henvendelser fordi jeg spilte denne karakteren. Det kom flere drapstrusler og jeg måtte ha hemmelig nummer i et par år etter jeg hadde sluttet i serien, forteller Broch.

Opprinnelig skulle Broch bare spille Fylke i to ukesbolker, men kom tilbake etter et halvår og ble med i et par-tre sesonger til. Hun var dermed på skjermen fra slutten av 1998 til 2001, med noen opphold.

Flere deler av livet ble påvirket av rollen som Linn Fylke.

Stoppet av politiet

Hun minnes en gang hun ble stoppet i bil av politiet da hun skulle slippe av en kompis i et kryss. Dette var like etter at Linn Fylke hadde tatt livet av sin kompanjong Donald Kværner, spilt av Jon Erling Wevling, i serien.

- Politimannen ba om vognkort og id-papirene til både meg og vennen min. Så lyste han på oss med en enorm lommelykt, mens han ventet lenge på svar fra sentralen. Til slutt klarte jeg ikke dy meg, og sa at det kanskje ikke var så rart at han stoppet meg, siden jeg nettopp hadde drept kompanjongen min med en feltspade, forteller Broch og legger til:

- Han rødmet og unnskyldte seg med at politiet gjerne sitter og ser arkiver med mistenkte…Bare ta på bilbelte og kjør, sa han kort.

Selv tar skuespilleren episoden med humor.

- Det er artig, og ikke minst veldig hyggelig å bli spurt om å komme tilbake igjen som Linn Fylke etter alle disse årene, sier Broch.


SKUMMEL: Linn Fylke skremte ikke bare de andre rollefigurene i serien, hun gjorde også inntrykk på TV-seerne. I desember var hun igjen tilbake på hotellet. Foto: TV 2
Vis mer
Friday, December 23rd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments