Politiet etterlyser to menn som ble frikjent for voldtekt: – De kan bli arrestert

(Dagbladet): I sommer ble tre menn ble frikjent for voldtekt.

Ifølge Nettavisen etterlyser politiet to av de tre mennene. De tre er frikjent for voldtekt, men er likevel dømt til å betale Andrea Voll Voldum til sammen 300 000 kroner i erstatning.

Dommen er ikke rettskraftig før den er forkynt for partene, og er foreløpig bare forkynt for én av mennene. Derfor har politiet etterlyst de to andre.

- På fredag var status at dommen fortsatt bare var forkynt for én av de tre. Etter planen skulle dommen forkynnes for person nummer to på fredag, men det skjedde ikke. De har også hatt problemer å komme i kontakt med den tredje mannen, sier statsadvokat ved Oslo statsadvokatembeter Jan Eivind Norheim til Nettavisen.

- Ubegripelig at han er etterlyst

Arne Seland, som forsvarer en av de etterlyste mennene, synes det er merkelig at politiet etterlyser hans klient.

Han nekter for at hans klient prøver å unndra seg forkynning av dommen.

- Overhodet ikke. Jeg har ingen kommentar til hvor han er, men jeg kan hjelpe politiet med å få tak i ham, og for meg er det ubegripelig at han er etterlyst, sier Seland til Nettavisen.

- Kan bli arrestert

John Christian Elden, Voldums bistandsavokat, mener det at to av mennene ikke har møtt til forkynning utgjør et problem.

- Loven pålegger at man møter til forkynnelse. Gjør man ikke det, kan man bli arrestert. Her står hensynet til avklaring av rettssaker sentral. Ankefristen begynner ikke å løpe før dommen er forkynt, skriver Elden i en sms til Dagbladet.

Han mener at det å ikke møte til forkynnelse er «umoralsk».

Dagbladet følger saken.

Tuesday, September 27th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments