Plutselig ble elva blodrød. Selskapet som beskyldes for utslippet, hevder at elva ser slik ut til vanlig

(Dagbladet): Dette bildet ble tatt i dag. For et par dager siden så elva Daldykan ved byen Norilsk helt annerledes ut.

Hva har skjedd?

Det krever russiske miljømyndigheter svar på, ifølge amerikanske ABC News.

Norilsk i den russiske regionen Krasnojarsk, en av verdens nordligste byer, er også en av verdens mest forurensede byer.

Byen, som ligger i Sibir, er bygget rundt fabrikker og smelteverk som tilhører til det store mineralselskapet Norilsk Nikkel.

- Om vinteren er snøen også rød

Avfall fra én av disse fabrikkene eller smelteverket, har trolig skyld i elvens plutselige hamskifte. Det har i alle fall det russiske miljødepartementet sagt at de etterforsker som en mulighet.

Men konkret hvilket stoff eller kjemikalie som har gjort vannet blodrødt, er uvisst.

Innbyggere i området skal ha skrevet på sosiale medier at de er helt sikre på at rødfargen på vannet i elva stammer fra en fabrikkene som håndterer mineralet, og bemerket at det ikke er første gang de har forurenset vannet i regionen, ifølge ABC News.

- Om vinteren er snøen også rød. På den ene siden er det vakkert, men på den andre siden er det kjemikalier, skrev en bruker, ifølge den amerikanske tv-kanalen.

Norilsk Nikkel har overfor RIA Novosti, et russisk statlig nyhetsbyrå, nektet for at forurensning fra en av deres fabrikker skal ha ført til den blodrøde fargen i elva, ifølge The Guardian.

De hevder at «fargen på elva ikke avviker fra det vanlige», ifølge den britiske avisa.

- Jeg skal be dem drikke vannet

En leder for urbefolkningen i området, Grigorij Dukarev forteller til kanalen at hans organisasjon skal levere en formell klage til lokale myndigheter om saken, og be dem etterforske hva som er årsaken.

Dukarev forteller videre at han har fått beskjed om at avfallet fra fabrikkene ikke er skadelige og gjør minimalt med økologisk skade.

- Jeg skal be representanter fra selskapet (Norilsk Nikkel journ. anm.) om å drikke vannet. Kommer de til å gjøre det? Jeg tviler, sier han til ABC News.

Thursday, September 8th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments