Obama brukte fiktivt navn da han kommuniserte med Hillary Clinton

(Dagbladet): Hillary Clintons har de siste månedene blitt kraftig kritisert for sin bruk av en privat e-postadresse da hun var utenriksminister.

Nå har FBI – som etterforsker Clintons bruk av en privat e-postadresse, etter at Justisdepartementet frikjente henne, funnet ut at president Barack Obama kommuniserte med Hillary på hennes private e-post under et pseudonym (fiktivt navn).

E-poster

Det er avisa New York Post som kan fortelle at etterforskerne skal ha funnet hittil ukjent e-poster som president Barack Obama angivelig har sendt under et fiktivt navn til sin daværende utenriksminister.

Tidligere er det kommet fram at Hillary Clinton brukte en privat e-postadresse som ikke var sikkerhetsklarert, og flere ti tusen dokumenter skal være undersøkt av FBI.

Men det har tidligere ikke vært kjent at president Barack Obama kommuniserte med sin daværende utenriksminister med et fiktivt navn, til hennes e-postadresse.

Hvilket fiktivt navn Obama brukte, er foreløpig ikke kjent.

- Brutt loven

E-postene fra Obama skal være fra 2012. New York Post skriver at president Obama tilsynelatende brukte det fiktive navnet for å beskytte sin identitet.

Republikanerne bruker opplysningene for hva de er verdt. Og direktør Raj Shah i Republican National Committee sier til New York Post at e-postene mellom Clinton og Obama bevisst har drøftet graderte opplysninger via en ugraderte e-postserver og derved brutt loven.

- Dette materialet er vurdert av Justisdepartementet, og fastslo at det ikke var grunnlag for å gå videre med denne saken, sier Demokratenes talsmann Brian Fallon, som bagatelliserer saken.

Saturday, September 24th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments