Nektes å bygge om egne leiligheter

S(Finansavisen): Både eieren og sameiet vil bygge om ni fireromsleiligheter til 18 toromsleiligheter. Men Oslo kommune sier nei, skriver Finansavisen.

Bygget i Herslebs gate 19 i Oslo ble i 2006 endret fra et kommunalt kontorbygg til et boligbygg med 77 leiligheter. På grunn av Oslo kommunes leilighetsnorm måtte 22 av leilighetene ifølge avisen ha minst fire rom og være på mer enn 80 kvadratmeter.

Målsettingen er å få flere barnefamilier til å bosette seg sentralt, men i Herslebs gate 19 har de største leilighetene i stedet blitt fylt av bokollektiv og midlertidige beboere.

- Dette sameiet appellerer ikke til barnefamilier. Jeg er usikker på om det i det hele tatt bor noen barn i sameiet nå, men jeg tviler på det, sier styreleder i sameiet Bygget 72, Camilla Dahl, til avisen.

Stor gjennomtrekk

Ni av de 22 fireromsleilighetene eies ifølge Finansavisen av investeringsselskapet Straton, og daglig leder Anders Bratholm ønsker å bygge om leilighetene til 18 toromsleiligheter og deretter selge dem.

- Bakgrunnen for at vi ønsker å gjøre dette er selvsagt økonomisk motivert, men det har vært veldig stort gjennomtrekk av beboere i leilighetene og mye slitasje. Vi har gjort en undersøkelse som viser at de mindre leilighetene representerer en mer stabil beboersammensetning, sier Bratholm, som får støtte fra sameiet.

- Det er et veldig ungt miljø i området og i sameiet, og det anser vi som positivt. For oss er det ønskelig at de som bor her eier leilighetene, bryr seg om sameiet og tar ansvar for fellesarealene, sier Dahl til avisen.

Kan gi dispensasjon

Plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune har anledning til å gi dispensasjon fra leilighetsnormen, men har ikke villet gjøre det i denne saken.

«Plan- og bygningsetaten oppfatter det som svært uheldig at leilighetene som er planlagt og dimensjonert for familier på gjennomsnittlig størrelse, blir utleid til større bofellesskap på opp til 10 personer. Plan- og bygningsetaten oppfatter imidlertid at det er eier som selv har valgt å leie ut til større bofellesskap,» skriver etaten, og får støtte fra byrådet.

Etter nær 15 måneder i det kommunale saksbehandlingsapparatet, skal Byutviklingskomiteen fatte en endelig beslutning for eller imot ombygging i dag.

Flere nyheter:

Leiligheten gikk fra 4,6 til syv millioner på fire måneder
Frykter en boble i boligmarkedet
Stig Myrseth om krakk, boligpriser og vill spekulasjon

Wednesday, September 21st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments