Messi, Neymar og Suarez latterliggjorde Celtic-forsvaret. Barcelona vant med sju mål (!) på hjemmebane

(Dagbladet): Tirsdag var det endelig klart for Champions League-fotball igjen. Og for en oppvisning i vakker angrepsfotball vi ble vitne til da Barcelona tok i mot Celtic på Camp Nou.

Barcelonas stjernegalleri – med Lionel Messi, Neymar og Suarez i spissen – herjet med Brendan Rodgers’ Celtic og stoppet ikke før det sto 7-0 på resultattavla.

Messi (3), Neymar, Luis Suarez (2) og Andres Iniesta sto bak det elleville målshowet på Camp Nou.

- Det er rett og slett fotball fra to forskjellige planeter, oppsummerte Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

STORTAP: Celtic og Brendan Rodgers tapte med sju mål. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Sjelden har vi sett noen bli så ydmyket som det Brendan Rodgers’ Celtic ble på Camp Nou i kveld, sa kommenator Daniel Høglund.

- Det burde nesten vært 18-årsgrense på høydepunktene fra denne kampen, sa Viasat-ekspert Petter Veland humoristisk i studio etter kampen.

Neymar med fire målgivende pasninger

Det var Neymar og Messi som var kampens store profiler. Førstnevnte hadde utrolige fire (!) målgivende pasninger i løpet av kampen, mens Messi scoret hat-trick.

Brasilianeren er den første spiller til å notere seg for fire målgivende pasninger i Champions League siden Zlatan Ibrahimovic i 2012.

Tok ledelsen allerede etter tre minutter

Allerede etter tre minutter skjønte man hvor det hele bar. Da fant Neymar Barcelona-kollega Messi med en nydelig stikker. Argentineren løftet ballen elegant i krysset fra kloss hold.

Etter 1-0-scoringen var det bare ett lag på banen, og målene kom på løpende bånd.

Mens ydmykede Celtic-spillerne kikket tomt ned i gresset, gliste Bacelona-stjernene bredt da dommeren blåste av kampen.