LIVE: Norge slo Danmark etter thriller

Danmark – Norge 20-22 (9-14) slutt (resultatet oppdateres fortløpende)

HELSINGBORG/OSLO (Dagbladet): Norge leder bare med ett mål etter 59 minutter. Det går mot en skikkelig thrilleravslutning i Sverige.

- Dramaet fortsetter, sier TV 3-kommentator Daniel Høglund.

Norge øker ledelsen med to mål 30 sekunder før slutt. Da skal det være gjort vel?

Andre omgang:

Pangstart på omgangen for Norge etter scoring av Bredal Oftedal etter noen sekunder.

Silje Solberg står mellom stengene for Norge nå. Hun har kommet godt i gang.

Norge klarer ikke å riste av seg Danmark i denne kampen. Det er fortsatt ikke mer enn fire mål som skiller lagene etter 38 spilte minutter.

Norge tabbet seg ut med byttene etter 40 minutter. Med en spiller mer på banen ble straffen en ekstra utvisning.

Nora Mørk har bommet en del etter den gode starten, og misset nylig på en sjumeter. Hun scoret sitt fjerde for kvelden noen minutter etterpå.

På stillingen 17-19 tar Danmark timeout. Thorir har nok noen viktige beskjeder til spillerne sine også. Like etterpå er det Danmark som reduserer.

Marta Tomac har levert i kveld. Hun ga Norge pusterom med en viktig scoring like etterpå.

Med tre minutter igjen å spille leder Norge med to mål.

Første omgang:

Norge ledet hele 6-0 tidlig, men etter kort tid var forspranget nesten spist opp, og det sto plutselig 6-5 på måltavla. Etter den danske opphentingen våknet Norge, som har en komfortabel femålsledelse til pause. Nora Møk pådro seg en smell i første omgang, og det er usikkert hvor alvorlig det er.

Nora Mørk scoret på Norges første avslutning. Hun satte også inn 2-0 fra sjumeteren. Hun sleit til tider mot Russland, men har fått en lovende start i kveld.

Mot Russland lå Norge under 0-4 tidlig. I kveld er håndballjentene skikkelig med fra start. Danmark tok derfor timeout allerede etter seks minutter.

- Alt går inn for Norge, mener TV 3-kommentator Daniel Høglund.

I målet har også Kari Aalvik Grimsbø kommet godt igang. Først etter ni minutter scoret Danmark kveldens første. Men etter å ha ledet 6-0, har Danmark slått tilbake med fem scoringer.

STARTET BRA: Kari Aalvik Grimsbø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Den danske keeperen Sandra Toft spiller til daglig i Larvik, og kjenner derfor flere av de norske spillerne godt. Hun har kommet mer med i kampen nå.

Etter den danske opphentingen har Norge igjen økt ledelsen. Herrem og Kristiansen har blant annet scoret to mål hver.

Marta Tomac har også imponert med to scoringer.

- Hun er i ferd med å levere tidenes kamp på landslaget, sier Høglund om Tomac.

Fyrte opp stemningen

De norske håndballjentene møter Danmark til toppkamp i EM-mellomspillet i kveld. Begge lagene har fire poeng før kampen.

I går fyrte Nora Mørk opp stemningen ved å si at «Danmark snakker for mye». Noe som fikk danske stjerner til å reagere.

- Danskene snakker alltid. I 2014 skulle de ta gull. Nå er en 12.-plass målet. Vi ler litt av dem på grunn av det, sier Mørk til NTB.

I kveld får vi svar på om våre danske naboer vil bruke stikket som motivasjon. Norge har vunnet alle sine tre kamper mot Romania, Kroatia og Russland fram til nå i mesterskapet.

Danmark har også tre strake seire og seierskvinnene i Helsingborg Arena i kveld har minst én fot i semifinalen som spilles fredag.

Kampen oppdateres i denne artikkelen.

SMELL: Nora Mørk hadde det vondt etter en situasjon i første omgang. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet