- Jeg var knust fra jeg var 60 til jeg var 62

Bruce Springsteen slo igjennom med låta Born to Run i 1975, og om tre uker gir han ut en selvbiografi med samme tittel som låta.

Magasinet Variety har fått lese boka før verdenslanseringen, og har gjort et eksklusivt intervju med «The Boss».

I boka forteller han om sin lange kamp mot depresjonen og forholdet til faren, som har preget både livet og musikken hans.

Faren, Doug Springsteen, slet med psykiske problemer og hadde et alkoholproblem.

- Jeg var knust

Han kom ikke godt overens med Bruce, og var enten svært distansert eller rasende på sønnen, avhengig av hvilket humør han var i, skriver Variety.

Bruce Springsteen har vært åpen om at han sliter med depresjon, og i boka forteller han om hvordan det har utartet seg og om frykten for å bli som sin egen far.

«Jeg var knust fra jeg var 60 til jeg var 62, hadde et bra år etter det, og så var jeg helt ute igjen fra jeg var 63 til jeg var 64 år gammel», står det å lese i selvbiografien, ifølge Variety.

Han var imidlertid produktiv i disse periodene. Albumet «Wrecking Ball» ble spilt inn da han var svært langt nede.

Kona Patti Scialfa kunne se «et godstog på vei, lastet med nitroglyserin, som raskt ville spore av. Hvorpå hun får meg til legen og sier ‘den mannen trenger en pille’» skriver han.

Forsoning
Springsteen sier at han til en viss grad har klart å legge bak seg det problematiske forholdet til faren.

I selvbiografien skriver han om da faren kom på besøk etter at Springsteen og kona hadde fått sitt første barn, sønnen Evan. Mens de to satt og drakk øl den kvelden, gjorde faren et uventet forsøk på forsoning:

«Det var alt jeg trengte, alt som skulle til», forteller Springsteen.

River Tour

Springsteen er for tide på turneen The River Tour, og turneen avsluttes med konserten i Foxborough i Massachusetts den 14. september.

The Boss har hatt tre konserter i Norge i løpet av turneen – to i Oslo og en i Granåsen Arena i Trondheim.

Under konsertene har han holdt en lengre monolog om forholdet til faren, og at han pratet lite om følelser og personlige ting. Bruce Springsteen begynte å skrive låter i håp om at faren skulle få med seg tekstene.

Først på farens dødsleie fikk han en bekreftelse på at faren hadde fått dem med seg. Da han spurte hvilke av sangene han likte best, svarte faren.

«De som handler om meg».

Holder koken

Og det er ingenting som tyder på at 66-åringen har tenkt til å gi seg med det første, så lenge helsa holder.

- Vi har aldri diskutert eller sagt en setning om, så vidt jeg kan huske, om når dette skal ta en slutt, sier Springsteens manager Jon Landau.

The Boss er også kjent for å holde seg i svært god form, og skal ha fulgt det samme treningsregimet de siste 30 åra.

Springsteen sier imidlertid til Variety at temaet alderdom absolutt ikke er noe tabu blant bandmedlemmene.

- Å spille en konsert gir meg en enorm mengde eufori. Faren er at det alltid er et øyeblikk i løpet av kvelden hvor du tenker «hey, jeg skal leve for alltid». Du føler all din styrke. Og så går du av scenen, og innser at «vel, øyeblikket» er over. Følelsen av dødelighet er tilbake, sier han til Variety.

Tuesday, September 6th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments