Ingen Northug til La Clusaz: – Ikke i den formen han ønsker å være i

Petter Northug, som sto over rennene i Davos, konkurrerer heller ikke kommende helg.

– Vi forventer veldig jevne konkurranser i løyper som ikke er altfor utfordrende. Det blir stor fart og knallhard kamp helt til målstreken. Niklas Dyrhaug er tilbake i troppen etter å ha vist gryende form i Skandinavisk Cup i Lillehammer. Det samme er Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen etter et kort sykdomsavbrekk, orteller landslagssjef Vidar Løfshus til skiforbundets nettsider.

- Petter Northug melder at han ikke er i den formen han ønsker å være for å gå verdenscup, og prioriterer trening hjemme fremfor skirenn i høyden. Martin Løwstrøm Nyenget, som har friplass fra Skandinavisk Cup stiller heller ikke i La Clusaz. Han trenger hvile.

Tung start

Petter Northug har ikke fått den sesongåpningen han ønsket seg. Han deltok ikke Ruka, mens det bare ble to av tre renn under minitouren i Lillehammer. Northug var heller ikke med i Davos i helgen.

Lørdag er det 10- og 15 kilometer fri teknikk på programmet. Egentlig skulle distansene ha vært 15- og 30 kilometer skiathlon, men snømangelen har tvunget fram endringer. Søndag er det stafetter i de franske alper.

Troppen

Dette er den norske troppen til La Clusaz-rennene:

Menn: Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (Varden), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Niklas Dyrhaug (Tydal), Anders Gløersen (Rustad), Didrik Tønseth (Byåsen), Martin Johnsrud Sundby (Røa).

Kvinner: Heidi Weng (BUL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Kari Øyre Slind (Oppdal), Marit Bjørgen (Rognes), Ragnhild Haga (Åsen), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming). (©NTB)

Monday, December 12th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments