Hertha og Jarstein sjanseløse i toppkampen

Bayern München ga konkurrentene en voldsom styrkebeskjed da Hertha Berlin ble feid av banen med 3-0 i onsdagens toppkamp i Bundesliga.

Begge lag kom til oppgjøret uten poengtap så langt i høst, men det var klasseforskjell. Franck Ribéry, Thiago Alcántara og Arjen Robben overlistet Rune A. Jarstein en gang hver.

Per Ciljan Skjelbred måtte finne seg i å følge kampen fra benken. Han fikk se sine lagkamerater kjempe en forgjeves kamp mot overmakten.

– Vi møtte et komplett Bayern-lag, og det ble for vanskelig, sa Hertha-trener Pal Dardai.

Bayern-fest

Bayern ønsket flere spillere tilbake i laget etter skade og bød tilhengerne på en festkveld. Laget hadde allerede skapt en rekke sjanser da Riberý etter et kvarter driblet flere motspillere og scoret.

Hjemmelaget beleiret Hertha-målet, men Jarstein lot seg ikke overliste flere ganger i første omgang.

På motsatt side av banen sto Manuel Neuer nesten arbeidsløs. I annen omgang ble Robben byttet inn i sitt comeback etter to alvorlige skader, og Thiago utnyttet en forsvarsbrøler til å gjøre 2-0 før Robben selv satte punktum.

Bayern tok dermed tabelltoppen tilbake fra Borussia Dortmund, som fikk overnatte på topp etter sin 5-1-seier i Wolfsburg.

Schalke-krise

Köln er nytt lag på 2.-plass etter å ha forverret Schalke-krisen med 3-1-seier på bortebane i Gelsenkirchen. Yuya Osako, Anthony Modeste og Simon Zoller vendte kampen for gjesten etter at Schalke ledet 1-0.

Schalke er fortsatt uten poeng. Det er også Werder Bremen, som ledet 1-0 inntil Mainz stjal poengene med to scoringer i kampens siste minutter. Pablo de Blasis ble matchvinner på overtid.

RB Leipzig var nær seier mot Borussia Mönchengladbach, men gjestene utlignet til 1-1 ved Fabian Johnson seks minutter før slutt.

Mellom Leverkusen og Augsburg endte det målløst.