Forbløffer alle:- Han er den eneste i verden som bare blir yngre og yngre

LILLEHAMMER (Dagbladet): I juni fylte japaneren Noriaki Kasai 44 år. Så da er det kanskje på tide å legge hoppskiene på hylla? Nei, absolutt ikke.

- Jeg skal holde på til jeg blir 50 år, sier Kasai, som denne helga er på plass på Lillehammer.

Fredag kom han på 24. plass i kvalifiseringen som ble vunnet av Kamil Stoch fra Polen. På de neste plassene fulgte Anders Fannemel og Michael Hayböck.

Les fullt referat her

Det er verdenscuprenn både lørdag og søndag. Og Kasai vil rette opp intrykket fra starten på sesongen. Han ligger på 20. plass sammenlagt, 195 poeng bak lederen Domen Prevc.

- Resultatene er ikke helt bra på dette tidspunktet. Jeg vet ikke helt hva som er problemet. Jeg hopper slik jeg alltid har gjort, forteller Kasai til Dagbladet.

Lagsølv

Vi står på sletta i Lysgårdsbakkene. Og tro det eller ei: Det var i storbakken her at japaneren tok lagsølv under OL på Lillehammer i 1994.

Han er altså «still going strong» – 22 år etter at lekene ble arrangert ved Mjøsas bredder. Den gang het den tøffeste, norske konkurrenten Espen Bredesen. I dag er det Daniel-André Tande.


PÅ SLETTA: Japanske journalister følger Noriaki Kasai over hele verden. Til tross for en litt trøblete sesongstart var han i godt humør på Lillehammer fredag kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
Vis mer

- Han er den eneste i verden som bare blir yngre og yngre, sa speakeren på Lillehammer etter at Kasai landet på 121 meter fredag.

Konfrontert med denne uttalelsen sier den japanske legenden:

- Jeg endrer meg ikke. Jeg har vært ung hele veien.

Via tolk svarer han i en eller to setninger på Dagbladets spørsmål. Litt mer oppglødd blir han når han snakker med to japanske journalister etterpå. De følger Kasai over alt. I Japan har han statusen til Northug og Bjørgen i Norge. Det japanske publikum elsker å få siste nytt om Kasai.

Drømmer om VM-medalje

Totalt har han deltatt i 505 verdenscuprenn. Han debuterte på slutten av 1980-tallet. Han har 17 individuelle seirer og 61 pallplasser.

- Hva er målet for sesongen?

- Jeg har lyst til å ta medalje i VM.

- Hvor mange ganger har du vært i Norge?

- Jeg husker ikke.

Anders Fannemel (25), som ble nummer to i fredagens kvalifisering, synes det er artig at Kasai holder koken. Fannemel var tre år da 44-åringen konkurrerte under OL på Lillehammer.

- Han henger med. Jeg tipper han finner ut av ting etter hvert han også, sier nordmannen.

- Snakker dere noe særlig sammen oppe på toppen?

- Nei, det er ganske stille. De fleste beregner dårlig tid. Det handler om å knytte skoene, få på skiene og hoppe, forteller Fannemel.


FORNØYD: Anders Fannemel ble beste nordmann på andreplass under kvalifiseringen på Lillehammer fredag. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
Vis mer
Friday, December 9th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments