Erna festet med Emma Stone

NEW YORK (Dagbladet): – Bare se på vikingene. De innførte idiotisk skjeggmote lenge før hipsterne i Brooklyn, sa komikeren Stephen Colbert i fjor, da han utfordret twitterlegionen til å innvadrere statsminister Erna Solbergs twitter-konto med oppfordringer om å støtte utdanningsprosjekter for jenter i fattige land.

Tusenvis av mennesker fra hele verden tok oppfordringen og på lørdag gikk Erna Solberg på scenen i Central Park i New York, gjorde opp regnskapet og takket for engasjementet foran 70 000 publikummeren og millioner av TV-seere.

- Dere har twitret til meg, sendt eposter og ringt med noen tusen ganger og satt press på verdens ledere med mitt favorittemne som er utdanning, sa statsminister Solberg til folkemassen.


DUO: Chris Martin og Eddie Vedder underholdt fra scenen i Central Park. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Vis mer

Hemmelig møte

Før Solberg gikk på scenen møtte hun Dagbladet i køen av kjendiser som oppholdt seg på det «grønne» rommet i Central Park.

- Jeg skal si at utdanning er viktig og vil takke for det engasjementet som mange av de som er har. De som er her har utøvd et engasjement på sosiale medier for de forskjellige bærekraftsmålene, sier Solberg.


VIP: Erna Solberg koste i det vakre høstværet i New York. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Vis mer

Dagen før Global Citizen-konserten i Central Park møtte Erna Solberg Rihanna i et hemmelig sammenkomst. Verdensstjerna har meldt seg på som talskvinne for Solbergs favorittema.

- Rihanna har meldt seg på som ambassadør for skole og utdanning og hun har allerede fått den franske presidenten til å love mer til utdanning, sier Solberg.


SJEF: Superstjerna Rihanna var kveldens store trekkplaster i Central Park. Foto: Macguyver/WENN.com
Vis mer

Ingen fra pressen fikk være til stede under det lukkede møtet som varte i omtrent 30 minutter.

- Vi snakket med Rihanna om hennes engasjement for dette og hvordan hun kan bidra. Det kan hun gjøre ved å få hennes tilhengere til selv å se hvor viktig utdanning er og det å fullføre skole og å få seg en framtid, sier Erna Solberg.

Kjendistett

En av stjernene som sto på scenen under konserten på den legendariske gressplenen i Central Park var skuespilleren Neil Patrick Harris.

- Jeg er far til to seks år gamle tvillinger så ideen om en global verden er mye viktigere for meg nå som jeg ser en ny generasjon involvert i historien, sier Harris til Dagbladet om hvorfor han valgte å engasjere seg under lørdagens konsert.


ENGASJERT: Skuespilleren Neil Patrick Harris engasjerer seg i Gobal Citizen-prosjektet som Erna Solberg er en av lederne for. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet.
Vis mer

For statsminister Solberg er det grunnmålene til Global Citizen-bevegelsen som er viktigst.

- De 17 bærekraftsmålene er kartet vårt for fremtiden. Hvordan vi skal forhindre konflikter ved å løse miljøproblemene og sørge for å utrydde fattigdommen. Det høres ut som store ord, men det er mulig å gjennomføre hvis du har en god plan i alle land. Det som skjer her i parken er å skape entusiasme blant unge mennesker for å presse lederne rundt omkring i verden, sier Solberg.

En rekke artister deltok på konserten og etter talen benyttet Solberg sjansen til å rocke ut med skuespiller Emma Stone og rapperen Kendrick Lamar før hun satte seg på flyet hjem til gamlelandet.

Hele konserten kan du se her.

Sunday, September 25th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments