Ekstrem statistikk: Agüero-reserven scorer til og med oftere enn Agüero

Manchester City – Bournemouth 4-0 (2-0)

(Dagbladet): Sergio Agüero (28) har vært Premier Leagues beste spiss i mange sesonger og viste med hat tricket mot Borussia Mönchengladbach i Champions League i midtuka at han trolig er det fortsatt.

Men ingen scorer oftere enn hans backup og reserve, Kelechi Iheanacho (19). Nigerianeren fikk åtte minutter mot tyskerne og rakk å score én gang. I Premier League er han den mest effektive alle alle.

Sjekk bare denne råsterke statistikken:

Agüero står med 105 mål på 11 200 minutter, som impliserer én scoring hvert 106. minutt. Kelechi Iheanacho har ti mål på 927 minutter, som gir én scoring hvert 93. minutt. Unggutten slår altså sin læremester. Iheanacho har dessuten scoret sine ti mål med bare 14 avslutninger på mål. Statistikken er sensasjonelt god.

I vårsesongen ble Manchester Uniteds vidunderbarn Marcus Rashford (18) glohet gjennom sin effektivitet. Men heller ikke han er i nærheten av Iheanacho. Rashfords seks mål på 920 minutter gir én scoring hvert 153. minutt. Rashford er nesten nøyaktig ett år yngre enn nigerianeren, all den tid begge er født i oktober.

City med ny maktdemonstrasjon

Iheanacho scoret i Agüeros fravær da Manchester City slo byrival Manchester United på Old Trafford og fulgte opp med en ny scoring i dag.

19-åringens tiende Premier League-mål kom etter 25 minutter hjemme mot Joshua King og Bournemouth. Kevin De Bruyne førte an, spilte fri Raheem Sterling, som fant Iheanacho foran mål. Nigerianeren var iskald som alltid og satte ballen i mål.

Hele denne trioen noterte seg for både scoring og assist i dag. Det var De Bruyne som åpnet scoringsballet da han på elegant Ronaldinho-vis lurte inn et frispark under muren.

Iheanacho doblet ti minutter senere, før Sterling økte ledelsen til 3-0 like etter pause. Denne gang byttet Sterling og Iheanacho roller, hvor sistnevnte serverte førstnevnte.

Etter 67 minutter ble også De Bruyne med i klubben som hadde både scoring og assist i denne kampen, da belgieren serverte Ilkay Gündogan, som var iskald alene med keeper.

Like før slutt ble spanjolen Nolito utvist etter å ha forsøkt å skalle ned Adam Smith og risikerer å besegle samme skjebne som Agüero, altså tre kampers karantene.