Dortmund med tre strake

Borussia Dortmund tonet ned målfesten en smule da Freiburg ble slått 3-1 i tysk Bundesliga.

De gulsvarte har dermed tre seirer på rad i serien etter det overraskende 0-1-tapet for opprykkslaget RB Leipzig tidligere i måneden.

Lukasz Piszczek ble en uvanlig matchvinner. Dortmund-backen scoret 2-0-målet tidlig i annen omgang. Vertene tok ledelsen da toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang satte ballen i nettet fra kort hold i det 44. minutt. Det var hans femte seriemål for sesongen.

Maximilian Philipp skapte spenning igjen med å gjøre Freiburgs redusering etter en time, men nærmere kom ikke gjestene. På overtid fjernet Raphaël Guerreiro all tvil da han la på til 3-1.

Etter det nevnte Leipzig-tapet vartet Dortmund opp med 6-0-seier over Darmstadt, mens det i midtuken ble 5-1 borte mot Wolfsburg. Thomas Tuchels mannskap innledet også nylig mesterligaen med en knusende 6-0-seier i bortemøtet med Legia Warszawa.

Borussia Dortmund ligger på annenplass på tabellen. Laget har like mange poeng (12) som serieleder Bayern München, men sistnevnte kan få en ny luke etter bortekampen mot Hamburg lørdag.