Celtic med sjokkstart mot Pep

• Celtic – Man. City 2-2, kampen pågår

(Dagbladet): Skotske Celtic fikk en drømmestart mot Manchester City i Champions League. Etter bare to minutter sendte Moussa Dembele Celtic i ledelsen 1-0 – på litt heldig vis.

Et frispark midt i banen ble slått langt bak i feltet. Ballen ble slått på tvers inn i feltet igjen og en heading traff Dembele i brystet. Spissen styrte dermed inn 1-0.

På sidelinja jublet Celtic-manager Brendan Rodgers, men City-manager Pep Guardiola sank dypt ned i setet på Celtic Park.

City slo tilbake og scoret 1-1 etter 11 minutter. Fernandinho ble truffet av et langskudd og var plutselig helt alene med keeper. Midtbanespilleren gjorde ingen feil og satte inn utlikningen.

19 minutter var spilt da Celtic overrasket på nytt. Skottene rullet opp et fint angrep og Kieran Tierney slo ballen inn fra venstre. Innlegget – eller avslutningen – gikk via City-spiller Raheem Sterling og i mål til 2-1.

Men Sterling gjorde alt godt igjen ti minutter seinere. Kantspilleren løp seg fri fra Celtic-forsvaret og pirket inn 2-2. Da viste kampuret 28 minutter – og publikum på Celtic Park var vitne til et fyrverkeri av en fotballkamp.

City var store favoritter før oppgjøret i gruppe C, men Celtic har virkelig bitt fra seg på eget gress.