Brast i gråt foran operalæreren: – Det var mye følelser i sving

(Dagbladet): Forrige lørdag tøffet «Stjernekamp»-deltakerne seg foran dommerne, da kveldens tema var hip-hop. Kvelden bød på både saggebukser, bling og tolkninger av storheter innenfor sjangeren.

Den kommende lørdagens sending på NRK står i sterk kontrast. Denne gangen skal deltakerne få bryne seg på operasjangerens arier og høye noter. Ikke alle deltakerne tok like lett på oppgaven.

27 år gamle Nicoline Berg Kaasin brast i gråt da hun skulle synge foran mentoren Solveig Kringlebotn.

Sterkt øyeblikk

Til Dagbladet forteller Kaasin at hun skal synge arien «Prés des remparts de Séville» fra den kjente operaen «Carmen». Hun har aldri sunget opera før, annet enn litt klassisk sang på videregående.

Det ble derfor tøft for 27-åringen å møte opp på den første treningsøkta med Kringlebotn. Det ble så sterkt at hun begynte å gråte.

- Jeg vet ikke helt hva som skjedde, forteller artisten til Dagbladet og fortsetter:


OPERA BLE TØFT: Nicoline Berg Kaasin skal lørdag kveld synge opera på «Stjernekamp». På første øving brast hun i gråt. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Vis mer

- Jeg trodde at øvingen med Solveig skulle gå bra. Da jeg kom inn var det en blanding av masse følelser. Jeg har kjent på et enormt press de siste ukene, og nå var det ingen vei tilbake. Nå måtte jeg synge opera. Det var liksom en blanding av alt og jeg ble tatt litt på senga, sier artisten.

I etterkant av gråten ble 27-åringen frustrert på seg selv, og forteller at hun heller ville bruke tida med Kringlebotn på å lære, ikke gråte. Hun tror kanskje det kan være en slags ærefrykt.

- Opera er for meg imponerende og fascinerende, men jeg hører ikke noe særlig på det. Det at jeg skal spille en rolle på scenen kan forhåpentligvis hjelpe nervene, sier hun.

Store forventninger

For Kaasin skal ikke entre scenen lørdag kveld som seg selv.

Hun tar rollen som gatepiken Carmen, som akkurat har blitt arrestert etter en krangel på sigarettfabrikken. Arien hun synger handler om at hun vil reise til sin venninnes vertshus og at fengselsvakten, Don Jose, skal bli med henne.

Artisten har store forventninger til den høykulturelle kvelden.

- Jeg har hørt veldig lite av de andre, men jeg tipper at mange kommer til å overraske. Selv er jeg gira på å imponere dommerne. Jeg skal i hvert fall gjøre så godt jeg kan, så får vi se, avslutter 27-åringen.

Kaasin har en lang karriere bak seg. Musikkarrieren startet allerede på videregående, og i 2008 kom hun på andreplass i TV Norge-programmet «Grease».

I 2013 koret hun for Margaret Berger i Melodi Grand Prix. I fjor var hun med i «The Voice», hvor hun kom helt til finalen.

Der måtte hun imidlertid se seg slått av Yvonne Nordvik Sivertsen.

Friday, September 30th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
June 2021
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Recent Comments