- All grunn til å tro at dette var en terrorhandling

(Dagbladet): Myndighetene i New York har i kveld holdt en pressekonferanse i forbindelse med pågripelsen av den mistenkte gjerningsmannen Ahmad Rahami (28) etter bombeangrepene i New York og New Jersey lørdag.

- Vi har all grunn til å tro at dette var en terrorhandling, sa New Yorks borgermester Bill de Blasio.

Hjemmelagd bombe

29 personer ble skadd da ei hjemmelagd bombe gikk av i nabolaget Chelsea på Manhattan lørdag kveld. Tidligere på dagen hadde ei bombe gått av i nabostaten New Jersey, uten at noen ble skadd. På begge åstedene ble det funnet udetonerte eksplosiver.

New York Citys nye politimester James O’Neill opplyste under pressekonferansen at etterforskningen fortsetter for fullt.

- Nå som vi har pågrepet den mistenkte, vil etterforskningen fokusere på hvorvidt denne personen handlet alene, og hva motivasjonen kan ha vært, sa han.

FBI, ved visedirektør William F. Sweeney jr., opplyste at Rahami ikke har vært på byråets liste over terrormistenkte.

Bredt etterlyst

Rahami, amerikansk statsborger født i Afghanistan, ble bredt etterlyst etter at overvåkingskameraer fanget ham opp på åstedene. I ettermiddag ble han pågrepet i byen Linden i New Jersey, etter en skuddveksling der to politifolk ble lettere skadd.

Rahami ble selv skutt og såret under pågripelsen og ble fraktet bort i ambulanse.

Motivet for bombeaksjonene er ikke brakt på det rene. I helga uttalte New Yorks guvernør Andrew Cuomo at myndighetene ikke ser noen forbindelse til internasjonal terrorisme, men han er ifølge CNN nå åpen for å endre mening.

Hele New Yorks politistyrke er satt i beredskap etter bombeaksjonene. Politimester O’Neill opplyste at den økte aktiviteten vil opprettholdes i dagene som kommer.

- Vi oppfordrer publikum til fortsett å være årvåkne, sa han.

Monday, September 19th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments