Verste norske kvalik-resultat på 30 år: Ikke noe hyggelig


Kroatia-Norge 5-1 (1-0):

ZAGREB (Dagbladet): Norge kom til Kroatia som kraftige underdogs. Oddsen sank ikke akkurat da Omar Elabdellaoui måtte kaste inn håndkleet før kampstart, ei heller da Per Ciljan Skjelbred gikk av etter 18 minutter.

Nå var det verken Martin Linnes eller Jone Samuelsens skyld at det endte som det gjorde, erstatterne gjorde det som kunne forventes og mer til, men fasit er uansett fæl:

1-5 er Norges styggeste tap i EM- eller VM-kvalifiseringssammenheng siden – nettopp – 1-5 for Danmark i 1985.

Resultatet er brutalt selv om du velger å inkludere privatkamper. Siden den kvelden mot Danmark for 30 år siden har Norge bare én gang tidligere sluppet inn fem mål i en og samme kamp. Det skjedde mot USA i januar 2006, men den gang mønstret Åge Hareide et reservepreget lag.

De nevnte skadene til tross: Det var ikke reserver Per-Mathias Høgmo hadde med seg til Zagreb. Men landslagssjefen er like god til å holde på optimismen som Luka Modric er til å holde på kula.

- Ikke bekymret

- Det er ikke mange norske landslag som har tapt 5-1, og som du sier: Ditt lag er ungt. Hva gjør dette resultatet med prosjektet ditt, med selvtilliten i gruppa?

- Vi tapte 4-0 for Frankrike, svarer Høgmo på Dagbladets spørsmål – og viser da til privatlandskampen i fjor vår.

- Da var vi dårlige. Det er mange flere nyanser bak dette resultatet her. Jeg tror spillerne også ser hva som ligger bak, så det er jeg overhodet ikke bekymret for.

- Litt som ønsket

- Kampen ble litt som vi hadde ønsket. Vi er uheldig allerede etter kort tid, når vi må bytte ut kapteinen. Per Ciljan har vært svært god, og vi mistet Omar i går. To viktige spillere for oss. Til tross for det er førsteomgangen god. De får en sjanse som de scorer på, og dermed 1-0, oppsummerer Høgmo på pressekonferansen.

I pausepraten ønsket Høgmo å få stopperne mer med i oppbyggingen, og landslagssjefen føler de lyktes delvis med det i andre omgang.

- Men så kommer 2-0, og da går lufta ut av oss. Vi kommer inn i kampen på 3-1 og får et par store sjanser. Da trodde jeg det var mulig å komme a jour. Men så svir vi straffen, før det, og så går lufta ut av oss på 4-1. Det var veldig skufende at vi slipper inn de to siste, sier Høgmo.

- 5-1 er ikke noe hyggelig resultat. Men som jeg prøver å si – vi lykkes med kampplanen. Så gjør vi avgjørende feil på deres mål. Det blir vi straffet veldig hardt for.

- Laget vil vokse

Neste kvalifiseringskamp spilles i juni, hjemme mot Aserbajdsjan.

- Vi har tatt ni poeng, seks av dem borte. Vi er halvveis i kvaliken. Vi vet at vi har en god del av troppen utenfor sesong, og vi blir skarpere inn mot høsten. Laget kommer til å vokse, sier Høgmo – som feller følgende dom over lagets 16-årige startdebutant:

- Jeg synes han kommer bra fra det. Han vokser når han kommer ut på kanten. Vi kunne brukt ham enda mer på overlapping, men det er en godkjent debut fra start.

Saturday, March 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments