Uheldig ansatt avslørte personlige detaljer om verdens toppledere


(Dagbladet): I november i fjor var verdens øyne rettet mot Brisbane i Australia, der verdens ledende politikere var samlet til G20-toppmøte.

Blant annet skapte det overskrifter da Russlands president Vladimir Putin valgte å dra hjem etter et verbalt oppgjør om Ukraina-konflikten.

Nå har møtet igjen blitt et hett samtaleemne, men denne gangen er ikke årsaken relatert til toppledernes politikk.

Uheldig ansatt

Nylig har det kommet fram at personlige detaljer om politikerne som deltok på møtet ved et uhell ble avslørt av det australske immigrasjonsvesenet. De valgte så å ikke informere de berørte om det som hadde skjedd, melder The Guardian.

Det var en uheldig ansatt som greide å sende avgårde passnummere, visadetaljer og annen personlig informasjon til arrangørene av en asiatisk fotballcup. Vedkommende hadde ikke sjekket at autofill-funksjonen på mailen hadde kommet opp med riktig adressat.

Blant politikerne som deltok på møtet var USAs president Barack Obama, den kinesiske presidenten Xi Jinping, den tyske kansleren Angela Merkel, den japanske statsministeren Shinzo Abe, den britiske statsministeren David Cameron og den indiske statsministeren Narendra Modi.

- Lav risiko

Ifølge en e-mail sendt ut etter hendelsen slettet vedkommende som mottok mailen den umiddelbart, etter å ha varslet om at den var blitt sendt til feil person. Immigrasjonsvesenet anser det derfor som lite sannsynlig at mailens innhold har lekket ut.

Immigrasjonsbetjenten som forfattet mailen anbefaler at politikerne ikke informeres om sikkerhetsbruddet.

- Tatt i betraktning at risikoene knyttet til bruddet anses som veldig lave og at det har blitt tatt grep for å begrense videre distribuering av mailen, ser jeg det ikke nødvendig å varsle de berørte partene, skriver hun.

Ifølge The Guardian kan dette være i strid med lovgivningen i enkelte av G20-landene.

Både Frankrike, Tyskland og Storbritannia har lover som sier at personer som berøres av sikkerhetsbrudd på nettet skal varsles.

Immigrasjonsvesenet opplyser til CNN at de har gjennomgått og styrket e-mail-protokollene sine.

 

Tuesday, March 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments