Slik finner du alt du kan gjøre gratis i New York


• Flere reisesaker på dagbladet.no/reise

(Dagbladet): Etter en iskald vinter forbereder New York sommerprogrammet.

Frivillige og profesjonelle arbeider på spreng for å lage fest og arrangementer for byens egne innbyggere og besøkende turister.

Gratisguide

Det koster å komme seg til New York. Men når du først er der, trenger det ikke å koste skjorta.

Hver eneste dag er det massevis  av gratisarrangementer i alle de fem bydelene: Manhattan, Brooklyn, Bronx, Queens og Staten Island.

Det er bare å følge med på New Yorks turistkontors nettside nycgo.com og få med seg den siste utgaven av Time Out New York, for tid og sted.

Det blir teater, konserter, utstillinger, foredrag, filmer og litteraturopplesninger fra mai til september. Alt uten at du må ut med en eneste dollar.

New Yorkerne sjøl elsker dette. Det er dyrt nok å bo i denne byen. 

Gratisteater

Shakespeare-teatret i Central Park er en tradisjon. I år står «Stormen» på programmet.

Alle får bare to billetter hver. De legges ut samme morgen ved Delacorte-teatret, og er enormt populært. Noen stiller seg i kø allerede når Central Park åpner om morgenen.

Parkene i New York er stengt om natta, så det nytter ikke å stille seg i kø dagen før.

Utendørskonserter

Lincoln Centers utendørs sommerkonserter i juli og august er også hot i sommer. Gratisarrangementene finner sted  på forskjellige plasser utenfor det berømte Lincoln Center for Performing Arts. Det hele starter med brasiliansk danseparty i David Rubinstein-atriet.

Musikk, ballett, moderne dans, dikt, familiearrangementet Baby Loves Disco, Roberta Flac, Emmylou Harris, Stew and the Negro Problem, er noen av høydepunktene i det multikulturelle festivalen som avsluttes med flere tusenårige persiske og tyrkiske musikktradisjoner, spilt av fire  ensembler fra New York.

Ikke glem fyrverkeriet på USAs nasjonaldag 4. juli med tradisjonell feiring. Fyrverkeriet sees best fra Nedre Manhattan eller Roosevelt Island.

River to River er en annen populær musikkfestival med  gatefest på Nedre Manhattan.  I Bryant Park sentralt på Manhattan er det bare å ta med seg pledd og høre utdrag fra kjente Broadway-forestillinger midt på dagen.

Etter amerikansk lov skal alle arrangementer også være godt tilrettelagt for folk med funksjonshemninger, det er bare å ta kontakt med arrangøren for å få den hjelpen du har behov for.
 

Det største

Summerstage er sommerens største arrangement i millionbyen, med gratis konserter på scener og i parker over hele byen fra 19. mai til 24. september.

Konsertene går etter planen uansett vær, bare avlyst ved lyn og torden.

Noen museer i New York har gratis adgang, som National Museum of American Indian – som absolutt er verdt et besøk.

The Bronx Museum of the Arts, New Yorks Transit Museum og The Federal Reserve Bank er også alltid gratis.

9. juni går den årlige museumsmila, med gratis adgang på de ni største museene på Manhattan.

Mad Men

De fleste større museer i New York har gratis adgang en dag eller ettermiddag hver uke.

En utstilling som det er store forventninger til er den nye  «Matthew Weiner’s Mad Men» på Museum of Moving Images i Astoria i bydelen Queens.

Det er gratis hver fredag fra klokka 16.00 til 20.00.

Saturday, March 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments