Skulle heie fram Bjørgen, ble slått knockout

FALUN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug og Marit Bjørgen klinte til med dobbel-seier på kvinnenes tremil i Falun, og rundet dermed av et fantastisk mesterskap for de norske langrennsjentene.

Langs løypene sto folk i tusenvis og heiet fram de norske jentene, men idet Bjørgen passerte på den siste sløyfa var det en tilskuer som ble litt i ivrigste laget.

Så fokusert var han på Bjørgen at han ikke fikk med seg at den svenske vegetasjonen hadde stilt opp en hindring i hans vei, og han traff trestammen med full kraft.

Det så riktignok ut til at det gikk bra med mannen, Erlend Holberg, som ble sittende lettere forfjamset på bakken, og han kan i alle fall juble for både gull og sølv til Norge.

«Tre-mannen»

Rapportene fra de svenske skogene sier at Egil Kristiansen ikke kjente igjen mannen og at han var sikker på at han hadde fått beskjed hvis det var en fra støtteapparatet.

Landslagslege Knut Gabrielsen sier også at han ikke har fått noen rapporter om at «tre-mannen» tilhører det norske laget.

- Jeg har ikke hørt at det var noen fra støtteapparatet, alle er i live så vidt jeg vet, sier han med et smil.

- Au au

Heller ikke presseansvarlig Espen Graff kjenner igjen figuren som er i ferd med å bli høyst ufrivillig rikskjendis.

- Han hadde noe hvitt på armen, så det var nok ingen av våre. Vi driver ikke med sekundering inni skogen, og jeg har heller ikke hørt noe på radioen.

Charlotte Kalla passerte et lite minutt etter at mann møtte bjørk.

- Ai, au, au. Så fælt. Jeg så det ikke, hadde nok skylapper og nok med mitt, sier Kalla.

Suveren

Allerede etter seks kilometer stakk Therese Johaug avsted i «Mördarbacken», og etter det var det aldri noen tvil om hvem som var den sterkeste. Differensene økte drastisk hele veien og hun kunne krysse målstreken i ensom majestet med det norsk flagget høyt hevet.

Hennes fjerde individuelle VM-gull.

- Det er en idrettsdrøm som går i oppfyllelse, sier hun til NRK.

Sølv-Marit

Bak suveren Johaug var det derimot langt mer spenning om de resterende medaljene.

En gruppe på seks bestående av Charlotte Kalla, Heidi Weng, Kerttu Niskanen, Marit Bjørgen, Aino-Kaisa Saarinen og Sofie Bleckur holdt følge til det var halvgått løp, men ved skibytte valgte de to finske jentene en annen vri enn konkurrentene.

Saarinen og Niskanen valgte å gå rett forbi og få ei luke ned til de andre jentene, men det så ikke ut til at det betalte seg nevneverdig. Marit Bjørgen var raskt oppe i ryggen på dem, sprengte forfølgerfeltet i fillebiter og kunne til slutt gå sitt eget løp på vei inn til sølvmedaljen – 52,3 sekunder bak Johaug.

Saturday, February 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments