SISTE: Ni pågrepet etter Tunis-terror


(Dagladet): Totalt ni personer er pågrepet i forbindelse med terrorangrepet mot nasjonalmuseet i Tunis i går. Det opplyser tunisiske myndigheter, ifølge NTB.

I en kunngjøring fra presidentens kontor heter det at fire personer som er direkte knyttet til angrepet, er arrestert, i tillegg til fem personer som mistenkes for å ha forbindelser til cellen bak angrepet.

Minst 21 personer ble drept da to terrorister tok seg inn i Bardo-museet i Tunisias hovedstad, Tunis i går rundt klokka 13.00. Åtte personer ble drept da de gikk fra en buss og mot museet. Deretter startet en dødelig gisselaksjon, hvor ytterligere ti personer ble drept og over 20 skadet.

Navngir terroristene

17 av de drepte var turister fra Polen, Italia, Tyskland og Spania.

Sky News skriver i dag at også en britisk kvinne ble drept, og at totalt 23 mennesker mistet livet i angrepet. To av disse var gisseltakere, som ble drept da politiet stormet bygningen.

Myndighetene navngir dem som Yassine Abidi og Hatem Khachnaoui, begge trolig tunisiske statsborgere. De har foreløpig ikke kommet med flere detaljer om gjerningsmennene.

- Flere terrorister

Tunisias statsminister Habib Essid uttalte i går at man antok at det var flere enn de to som stod bak angrepet.

- Fem terrorister utførte angrepet på Bardo-museumet. To av disse ble drept av sikkerhetsvakter, sa Essid.

Øyenvitner har beskrevet situasjonen inne på museet som fryktelig.

- Skjøt på alt

- Jeg så en gruppe personer gå fra et kjøretøy, og så begynte noen å skyte mot dem. Da skytterne kom inn i bygningen så jeg ansiktene deres. De var bare ti meter fra meg og skjøt på alt som rørte seg, sier spanjolen Joseph Lluis Cusido til nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Selv kom han uskadd fra gisselaksjonen etter å ha ligget tre timer gjemt bak en søyle.

Dagbladet følger saken.

Thursday, March 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments