- Ronaldo ønsker å utvikle Martin til å bli en superstjerne

MADRID (Dagbladet):  -  Jeg skal ønske Martin Ødegaard velkommen med åpne armer, sa Real Madrid-esset Gareth Bale (25) på mandag.

Tre dager seinere viste Bale at han virkelig mente det, da han passet på Ødegaard under 16-åringens første trening som Real Madrid-spiller.

Nå utpekes Bale, Cristiano Ronaldo (29) og Sergio Ramos (28) som tre av spillerne som vil hjelpe Ødegaard med å utvikle seg til å bli fremtidens Real Madrid-stjerne.

- Det er de største stjernene som vil ta seg av den yngste stjerna. De kommer til å bli viktige for Martin framover, sier den spanske Real Madrid-kjenneren Antón Meana til Dagbladet.

- En farsfigur
Når «Los Galácticos» entrer gressmatta på Santiago Bernabéu, er det alltid med elleve eminente spillere på laget. Egoene hos enkelte av dem er store. Alle vil være best. Konkurransen om plassene er enorm. Det kan skape gnisniger.

Manager Carlo Ancelotti får imidlertid skryt for å lede et mannskap hvor harmonien er god. En sterkt medvirkende faktor til det, er klubbens spanske landslagsstopper. 28 år gamle Ramos beskrives som selve limet i gruppa.

- Ramos kom selv hit som tenåring fra Sevilla. Han kjenner godt til utfordringene som Ødegaard nå står overfor. Han er samtidig den store farsfiguren i gruppa, så jeg er sikker på at han vil ta vare på Martin, sier El Pais-reporter Eleonora Giovio til Dagbladet.

- Ramos er en ekte gentleman. Han er en veldig fin type, som vil fungere som et speilbilde for Ødegaard på hva han må gjøre for å lykkes, sier Meana.

Kan gjøre Ronaldo stolt
Ødegaard har bare gjennomført én A-lagstrening etter at han flyttet til Madrid sammen med pappa Hans Erik på onsdag, men det var mer enn nok til å imponere sine nye lagkamerater.

Det gjør at spillere som Ronaldo og Bale, som begge snakker engelsk, har en genuin interesse av å bidra til nordmannens utvikling.

- Ronaldo vil se på det som en fin ting å kunne lære Martin det han kan. Om ti år kan kanskje Ronaldo stolt si at han har kjent Martin siden han var et barn.

- Han ønsker å være med å utvikle Martin til å bli en superstjerne, for Ronaldo føler ingen konkurranse med ham – til det er forskjellen altfor stor, sier Meana.

- Alle må hjelpe
Det er nok Carlo Ancelotti (55) glad for å høre. Real Madrid-manageren møtte i går pressen i forkant av dagens seriekamp mot David Moyes og Real Sociedad. Da understreket 55-åringen at Ødegaard trenger hjelp fra flere hold for å lykkes.

- Gareth Bale kan hjelpe Martin, men alle må være med og hjelpe ham til å få gode relasjoner med også de andre på laget, sier Ancelotti.

Italieneren virker å ha stor tro på prestisjekjøpet til klubbpresident Florentino Perez. Det er likevel et stykke fram til dagen hvor Ødegaard er en etablert Real Madrid-stjerne.

I går spurte Dagbladet den mektige treneren om hva som blir det viktigste for at Ødegaard får utløp for det eksepsjonelle potensialet sitt.

- Martin har et stort talent, men vi må passe på at han får muligheten til å bli best mulig. Derfor er det vår jobb å gi ham tid til å kunne forbedre kvalitetene sine. Det blir det viktigste, sier Ancelotti til Dagbladet.

• Klokken 16.00 spiller Real Madrid mot Real Sociedad. Da sitter Ødegaard på tribunen og ser på, men allerede i morgen kan han debutere for Castilla.

Saturday, January 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments