Ringrevens vågale genistrek sjokkerte

FALUN (Dagbladet): Superveteran Lukas Bauer (37) kriget seg inn til en andreplass på dagens femmil.

Han ble nedsablet i spurten mot Petter Northug – men for mannen som tok sin første mesterskapsmedalje i Torino i 2006 – smakte sølvmedaljen utrolig godt.

- Det er helt fantastisk. Jeg hadde nesten glemt hvordan det her er, sier Bauer til Dagbladet.

Tsjekkeren tok sin siste verdenscupseier i 2013 og har slitt med å komme tilbake i formen som blant annet ga han Tour de Ski-seier i 2008 og 2010.

Tok en råsjanse

Sølvet var stort for Bauer – men han måtte jobbe knallhardt for det.

Og tsjekkeren tok en råsjanse ut fra siste veksling. De fleste hadde byttet ski en runde før – utenom Bauer. Han gikk alene inn i depotet, og og måtte se de andre suse fra, mens han kastet på seg nye ski.

Bauer tapte i overkant av ti sekunder på stuntet.

Men det tok han raskt inn igjen. Og med ferske ski dundret han på i front, sprengte deler av feltet og sikret seg sølvmedalje.

- Det var en taktisk genisterk, hyllet Niklas Dyrhaug.

- Det var kult å se at han turte, fortsatte Dario Cologna.

Også Didrik Tønseth hyllet Bauer etter løpet. Johan Kaggestad, som satt i Dagbladets VM-studio, hyllet også den taktiske manøveren.

Ikke mulighet i en spurt

Da Dagbladet traff Bauer i pressesonen etterpå, forteller veteranen at han måtte prøve:

- Det var ikke planen i utgangspunktet. Det var et sjansespill – jeg tok en kjempesjanse, sier Bauer før han blir geleidet bort.

På pressekonferansen en halvtime seinere utdyper han:

- Planen var å bytte ski etter 15- og 35-kilometer.  Men så kom snøen senere enn planlagt. Jeg endte opp med å bytte ski etter 20 kilometer og 45 kilometer, sier tsjekkeren.

Han utdyper:

- Jeg bestemte meg for å ikke bytte da alle andre gjorde det. Jeg visste det kom til å bli tøft å henge på feltet med dårligere ski, men greide jeg det, ville jeg ha en fordel på slutten.

- Jeg hadde ikke  hatt en mulighet i en spurt uansett, og for å greie å rykke den siste runden trengte jeg gode ski. Derfor tok jeg sjansen.

Og sjansespillet ga han altså sølv.

Sunday, March 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments