Restaurant beklager «ekstremt støtende» Bruce Jenner-mat

(Dagbladet): Tidligere olympisk utøver, Kardashian-stefar og realitystjerne Bruce Jenner har mottatt hyllest fra alle verdenshjørner etter at han sto fram som transseksuell tidligere denne uka.

«Kjærlighet er å ha motet til å være den mest ekte, beste versjonen av deg selv. Bruce er kjærlighet. Jeg er glad i deg, Bruce. #StoltDatter», skrev stedattera Kim Kardashian På Instagram, under et bilde av seg selv og stefaren.

Men ikke alle har vært like heldige i sin respons på Jenners avsløring: Nylig måtte en amerikansk restaurant trekke tilbake en rett de lanserte til ære for Jenner.

Halvt taco, halvt pølse

Senate Restaurant i Cincinnati, Ohio, bestemte seg nemlig for å markere Jenners kjønnsidentitet på denne måten:

«Dette er halvt taco, halvt pølse og fullstendig fantastisk», skrev de om sin «Dog of the day»-rett på Facebook, ifølge NY Daily News.

Restauranten serverer mange retter oppkalt etter kjendiser, men denne ble for drøy for mange, og retten ble fjernet fra menyen etter hissige tilbakemeldinger.

- Det var svært lite følsomt gjort, og vi beklager. Vi mente ikke noe vondt. Vi er ikke fordomsfulle eller transfobiske, det har vi aldri vært. Vi vil aldri ønske å såre noen for å selge en pølse, skal restaurantledelsen ha uttalt.

«Masse drama»

Restauranten har blant annet pølseretten «Lindsay Lohan» på menyen. Den presenteres slik:

«Kjøtt, geitost, løk, bacon, ruccola, balsamicodressing og en hel masse drama».

Også mannen bak tv-programmet «Dr Phil», Phillip McGraw, har fått kritikk for sine uttalelser om Bruce Jenner. Som gjest hos talkshowvert Jimmy Kimmel spurte han seg hvorfor Jenner valgte å stå fram nå, siden «han snart er 80 år».

Til Dagbladet uttalte Bård Nylund, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), at det var leit å se Jenner få refs.

- Det kommer fra folk som har et behov for å korrigere mennesker som bryter med kjønnsnormene, og det finnes dessverre mange av dem, sa Nylund.

Thursday, April 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments