Raser mot Roger Moore (87) etter utspill om svart «James Bond»


(Dagbladet): Den tidligere James Bond-skuespilleren Roger Moore (87) hevder han er feilsitert i et fransk intervju der han uttaler seg om den svarte skuespillerkollegaen Idris Elbas sjanser til å spille superspionen.

- Et intervju jeg ga til Paris Match antyder at jeg sa noe rasistisk om Idris Elba. Dette er fullstendig feil, skriver Moore på Twitter.

I intervjuet blir det skrevet at Moore ønsker en «engelsk-engelsk» skuespiller til å føre Bond-arven videre.

- Ikke rasist

Etter at magasinet ble publisert har det haglet med negative kommentarer mot Moore på sosiale medier.

- Christian Bale kan spille en ekte farao, men Idris Elba kan ikke spille en fiktiv James Bond? skrev bokseprofilen Lennox Lewis med klar henvisning til Moore.

- Elsker Roger Moore og han er ikke en rasist. Men han tar feil. Elba ville vært en fantastisk James Bond, skrev TV-profilen Piers Morgan.

Også en rekke andre reagerer på uttalelsen. Idris Elba er bookmakernes favoritten til å etterfølge Daniel Craig som den britiske spionen.

- Jeg fikk spørsmål om Bond burde være engelsk og jeg sa meg enig i det. Og plutselig handlet det om Idris Elba, forteller Moore.

Forsvar

Kulturansvarlig i magasinet Paris Match, Benjamin Locoge, forsvarer intervjuet som ble publisert.

- Roger Moore antyder at det vil være vanskelig å ha en svart James Bond akkurat som General de Gaulle skulle blitt spilt av en svart skuespiller og James Brown av en hvit skuespiller, forteller Locoge til AFP.

Moore spilte i sju Bond-filmer mellom 1975 og 1985. Totalt er det laget 23 offisielle Bond-filmer der Sean Connery, George Lazenby, Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan og Daniel Craig har spilt hovedrollen.

Elba er britisk statsborger født i London med mor fra Ghana og far fra Sierra Leone. 42-åringen er mest kjent fra seriene «The Wire» og «Luther».

Sammen med Tom HardY; Henry Cavill og Michael Fassbender er Elba blant de heteste kandidatene til å bli den neste James Bond.

Sunday, March 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
January 2022
M T W T F S S
« Oct    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Recent Comments