Nytt lovforslag i USA: Vil at homofile skal «avlives med skudd i hodet eller med andre beleilige metoder»


(Dagbladet): Advokaten Matt McLaughlin, hvis praksis holder til i California, har benyttet seg av et smutthull i den eksisterende lovgivningen og kommet med et lovforslag som har sendt sjokkbølger og satt sinnene i kok over hele verden.

Han vil gjøre det lovlig å myrde delstatens homofile og lesbiske befolkning.

Kontroversielt

Lovforslaget, som han har kalt «the Sodomite Suppression Act», vil etter alle solemerker nå underskriftstadiet uten at statens generaladvokat kan «ta livet av» lovforslaget.

I California er det nemlig slik at hvem som helst kan fremme et forslag såfremt de betaler en avgift på 200 dollar (1600 norske kroner).

McLaughlin omtaler i lovforslaget homofili som «en voldsom ondskap som Den Allmektige Gud pålegger oss å undertrykke» og ber om at alle homofile og lesbiske skal «avlives med skudd i hodet, eller med andre beleilige metoder». Det skriver den britiske avisa Independent.

Dette er ikke første gang McLaughlin havner i medienes søkelys etter kontroversielle forslag. Han har tidligere forsøkt å få bibelen til å være en del av grunnskole-pensum i staten.

Kjemper mot fordommer

Heldigvis er sjansene for at lovforslaget går igjennom ekstremt små. For det første må han samle 336 000 underskrifter for at det i det hele tatt skal bli vurdert, og når alt kommer til alt bryter det 100 prosent med lovene som allerede er gjeldende.

Man skal tross alt ikke ta livet av andre.

Likevel, signaleffekten slikt sender er vel så uheldig. Og selv om McLaughlins lovforslag aldri kommer til å bli implementert er det andre (mer moderate) forslag som også er diskriminerende.

LGBT Caucus, en politisk gruppering bestående av ulike folkevalgte som fremmer homofile og lesbiskes rettigheter, sier at de kommer til å ta til ordet mot lovforslaget. Uansett hvor virkelighetsfjernt det måtte være.

- Vi har brukt mesteparten av våre personlige og profesjonelle liv på å kjempe mot fordommer hvor de enn måtte være. Selv om vi ikke kan se for oss at dette forslaget blir lov, kan vi ikke med god samvittighet bare se på.

- Bekjemper ild med ild

Det er også slik at McLaughlin ikke selv kan straffeforfølges for lovforslag og utsagn. Han kan gjemme seg bak ytringsfriheten som står meget sterkt på den andre siden av Atlanterhavet.

Men også forkjempere for lesbiske og homofiles rettigheter har bestemt seg for å bruke ytringsfriheten sin. Charlotte Laws forteller til nettstedet slate.com at hun har fremmet et annet lovforslag kalt «the Intolerant Jackass Act».

Denne går ut på at enhver som fremmer et lovforslag i likhet med det McLaughlin har gjort, må gjennomgå sensitivitetstrening tre timer i måneden i en tolvmåneders periode, og donere 5000 dollar (40 000 kroner) til en organisasjon som kjemper for lebsiske og homofiles rettigheter.

- Jeg bekjemper ild med il. Den eneste måten å slå tilbake mot lovforslaget hans er å vise at folk flest i California ikke er enige i noe så hatefullt, sier hun.

Sunday, March 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
November 2021
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments