- Nei, jeg syns ikke det er grunnlag for å skille mellom islamister og muslimer

(Dagbladet): I kveld vil norske antiislamister marsjere i Oslos gater.

Inspirerte av den tyske Pegida-bevegelsen, arrangerer en norsk avlegger i dag en protestmarsj «mot muslimsk innvandring og påvirkning fra islam».

LES OGSÅ: Europa marsjerer

Så langt har 130 personer varslet, via Facebook, at de akter å stille opp. Én av initiativtakere, Max Hermansen, sier han forventer mellom 20 og 200 deltakere til kveldens marsj.

- Vi kommer til å fortsette å arrangere marsj hver mandag, slik de har gjort i Tyskland. Vi vil gå så lenge det trengs, sier Hermansen til Dagbladet.

- Elefanten i rommet

Hver mandag siden oppstarten i Dresden i oktober i fjor, da omlag 350 personer deltok, har bevegelsen samlet styrke og blitt til en massemønstring. 5. januar deltok omlag 18 000 personer, og underveis har de islamkritiske slagordene og de vaiende, tyske flaggene spredt seg til en rekke tyske byer.

LES OGSÅ: Tyskland slukket lyset i protest mot antiislam-demonstranter

Nær 3000 personer har trykket «liker» på Facebook-sida til Pegida Norge, men ingen har stått fram og tatt på seg et leder-ansvar. Blant dem som har engasjert seg og blogget om kveldens marsj, er Ronny Alte. Han var med i forsøket på å starte Norwegian Defence League, en annen antiislamsk organisasjon med opphav i England.

Hermansen avviser at han aleine om Pegida-marsjen i Norge, og sier at han har «hatt kontakt med et førtitalls mennesker» som har bidratt i planleggingen.

- Dere vil marsjere så lenge det trengs, sier du. Hva mener du med det?

- Først og fremst mener jeg at vi vanlige mennesker i Norge må få være med på samfunnsdebatten om elefanten i rommet, som er er muslimsk innvandring og påvirkning fra islam. Vi blir bare sablet ned. Det må være mulig å uttale seg kritisk til den totalitære ideologien islam, uten å oppleve det, sier Hermansen.

- Hva er elefanten i rommet?

- Vi ser en rekke store problemer med islam i Norge. Det er typisk at vi blir skarpt og usaklig kritisert hver gang vi påpeker det, og koblet til all mulig ekstremisme. En ekstremist er villig til å bruke vold for å få frem sin mening. Vi bygger vår marsj på humanisme.

Han peker ut tre områder som norske Pegida er opptatt av. For lav arbeidsdeltakelse blant muslimer i Norge, mer vold i samfunnet, og kjønnslemleste og tvangsekteskap. Alt skyldes muslimsk innvandring og påvirkning fra islam, mener Hermansen.

BAKGRUNN: Tysk orkan fra høyre

- Integreringen har mislyktes

- Tall fra SSB viser at under halvparten av folk med muslimsk bakgrunn som kunne vært i jobb, er i jobb. For somaliere er tallet 27,7 prosent. Det blir en økonomisk katastrofe for det norske samfunnet.

- Hvor finner du grunnlag for å skylde lav arbeidsdeltakelse på religiøs tilhørighet?

- Det kommer over 10 000 asylsøkere hvert år. Jeg forsøker ikke å forklare hvorfor de ikke er i jobb, jeg bare påpeker det.

- Hvordan vet du at det er religion, og ikke andre forhold som påvirker arbeidsdeltakelsen?

- Jo, bakgrunnen deres spiller inn. Nå har vi forsøkt integrering i 40 år, og det har mislyktes. Og da må man gjøre noe annet. Vi bør diskutere om det er lurt å ta så mange muslimer til Norge. Kan vi heller hjelpe dem på andre måter, i nærområdene? Og vi bør vurdere om det er riktig å gi islamske moskeer og organisasjoner med 40-50 millioner kroner i året.

- I Norge støttes trossamfunn stort sett på lik linje. Er dere ikke for religionsfrihet?

- Jo, men med basis i humanismen og våre vestlige verdier. Vi peker på store problemer med islam i Norge, og at vi nå må begynne å snakke om det.

- Men dere vil frata islamske trossamfunn støtten, men ingen med opphav i andre religioner.

- Jo, men det er ikke snakk om religion, men den totalitære ideologien islam. Over hundre islamister har reist fra Norge for å terrorisere i andre land.

- Er det ikke et skille mellom islamister og muslimer?

- Nei, jeg synes ikke det er grunnlag for å skille mellom islamister og muslimer. Vi må tørre å diskutere det totalitære ideologien islam, sier Hermansen.

- Problemet er innvandring

- Pegida er, hvert fall i opphavslandet Tyskland, beskrevet som en bredt sammensatt bevegelse med alt fra vanlige borgere som bekymrer seg for islamisme, til reinspikka rasister og nynazister. Er du ikke redd for at krefter fra ytre høyre fløy står i veien for budskapet til den mer moderate delen av bevegelsen?

- Nei. Problemet er at vi ikke får lov til å delta i debatten om det vi mener er et stort samfunnsproblem. I forbindelse med vår marsj er det enkelte som har kommer med personangrep mot meg, og kalt oss ekstremister. Men politiet i Norge har sagt at det for tida ikke er noen  på den norske høyresida som er villige til å bruke vold for å oppnå sine mål. Men det er spesielt en god del unge muslimske menn som har dratt til Syria. Problemet med muslimsk innvandring og påvirkning fra islam, er at vi har fått et betydelig større element av vold i samfunnet. Politiet sier at de fleste av dem som begår overfallsvoldtekter er muslimer. Og jeg har allerede nevnt dette med kjønnslemlestelse og tvangsekteskap.

- Vi har allerede lovverk som forbyr dette, hvorfor er ikke det nok?

- Nei, vi må se på hva problemet er. Problemet er innvandring.

- Stans all muslims innvandring

Pegida i Tyskland har publisert et manifest, der de redegjør for sitt politiske grunnsyn. Det tas blant annet til orde for at integreringen må strammes inn: Det må bli en plikt, og det må gå fortere. I tillegg understrekes det at det bør tas imot flyktninger som er utsatt for politisk eller religiøs forfølgelse.

LES OGSÅ: Asylmotstandernes leder er tungt kriminell

Uten at Hermansen ettertrykkelig vil si at norske Pegida er uenige med den tyske moderorganisasjonen, gjør han det klart at den norske troen på integrering ikke er særlig sterk.

- Vi tror ikke det er mulig å integrere folk som ikke vil la seg integrere. Jeg personlig, og mange med med, mener at det ikke fungerer.

- Det vil være en fordel å stanse all muslimsk innvandring til Norge, inkludert asylsøkere og flyktninger. Asylsøkere bør vi forsøke å hjelpe i nærområdene, vi kan forsøke å etablere asylleire. Dette dreier seg jo om velferdssøkere. Vi bør begynne å snakke om det. Selv om vi har hatt en blå regjering i halvannet år, har vi fortsatt den samme tilstrømmingen av asylsøkere. Men Finland har langt færre asylsøkere enn Norge, hvorfor det? Det er klart Norge har et handlingsrom.

Monday, January 12th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2023
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments