Mette synes Lambis budskap var blasfemisk: Nå blir det slutt på «god jul»-dopapir

(Dagbladet): Mette Karina Thorp fra Drøbak reagerte med vantro da hun oppdaget at toalettpapiret fra Lambi hun kjøpte på Coop i desember i fjor, hadde hilsenen «God jul» trykket på hvert eneste ark, skriver Akershus Amtstidende.

Thorp så på budskapet som blasfemisk, og sendte like gjerne alle rullene i retur til Coop. I pakken med dorullene var det også et brev til butikkjeden, som importerer dopapiret fra svenske Lambi.

- Jeg reagerte på at man kunne skrive «God jul», en religiøs hilsen, på noe man bruker til å tørke seg bak og så kaster i toalettskåla. Jeg synes ikke det var riktig, sier Thorp til Dagbladet, om hvorfor.

Ble videresendt til Lambi

Det var også hovedpoenget i brevet hun sendte til Coop, som etter hvert ble videreformidlet til Lambi.

Nå har produsenten svart Thorp, og sier de aldri mer skal trykke julehilsenen på sitt dopapir.

«Vi tar del i vad du skriver och vi ska inte trycka god jul på toalettpapiret framøver», står det i brevet til Thorp fra Lambi, ifølge avisa.

Også Coop har svart Thorp.

- Jeg fikk hyggelige brev fra både Lambi og Coop, og må si jeg er imponert over at to så store selskaper som Coop og Lambi tar hensyn til én kunde på denne måten. Det er ganske fantastisk, sier hun til Dagbladet.

Skrev leserbrev for å takke

Og det var for å berømme de to selskapene at hun bestemte seg for å skrive et leserbrev om saken i Akershus Amtstidende. Etter leserbrevet og en artikkel om kvinnen ble publisert i lokalavisa, har hun fått mange reaksjoner fra publikum.

- De har vært blandede. Noen sier de er helt enige med meg, andre synes det er ganske tåpelig. Folk kan få mene hva de vil, men jeg synes ikke at dette var riktig og gjorde derfor noe med det, sier Thorp.

- Jeg har snakket med personer med ulik religiøs bakgrunn, både hinduer, muslimer og katolikker, og de er i alle fall enige med meg i at å trykke religiøse hilsener på dopapir, er blasfemisk, legger hun til.

Thorp har selv også fått mye oppmerksomhet etter at saken ble kjent.

- Hvis det kan være til det gode, er det bra, slår hun fast.

Fikk all slags papir i retur

Og det kostet henne litt å sende en pakke doruller til Coop gjennom Posten, forteller Thorp, men det var verdt det, også økonomisk.

- Uoppfordret fikk jeg en kartong med forskjellig typer papir fra Lambi, sier Thorp og ler.

- God begrunnelse

Akershus Amtstidende har vært i kontakt med kunde- og medlemsdirektør Geir Jostein Dyngeseth i Coop. På spørsmål om det er vanlig at et produkt endres over hele landet på bakgrunn av reaksjonene fra én enkelt kunde, svarer han følgende:

- Nei, men her var det en meget god begrunnelse som vi hadde forståelse for. Vi videresendte til produsenten Lambi, og resultatet er at toalettpapiret i Norge endres neste jul, sier han til avisa.

Monday, March 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments