Massehærverk på Trandum


(Dagbladet): Politiet rykket ut til massehærverk på Trandum ved 19-tiden søndag. Politiet har ikke kontroll på situasjonen enda. Dagbladet erfarer at det er rundt 60 politifolk på stedet, og noen er utstyrt med skjold og gassmasker.

- Vi er der med en del enheter nå. Hva som skjer har vi ikke helt oversikt over, men vi har fått beskjed om uro og noe skadeverk på flere avdelinger der oppe. Vi har fått beskjed om omfattende skadeverk på bygningsmassene der oppe, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til Dagbladet kvart over 19.

- Vi har ikke kontroll på stedet. Vi må gå gjennom bygget systeamtisk og få kontroll på de som ikek gjør som vi sier, sier Strømsborg til dagbladet klokken 19.40.

- Jeg har ikke fått meldinger om at noen av de innsatte er aggressive. Men det viser seg vanskelig å stabilisere situasjonen, sier operasjonsleder Strømsborg til Dagbladet.

- Det strømmer inn med politibiler på stedet. Det er også ambulanser på stedet, sier Dagbladets fotograf som befinner seg på Tandrum.

Streiker i protest

En innsatt sier til Dagbladet at de «streiker i protest mot forholdene.

Etter det Dagbladet erfarer har en gruppe innsatte avtalt å ikke komme inn etter dagens siste lufting, mens en gruppe har nektet å bli innelåst for kvelden.

- Vi er klare for å være ute hele natta, sier mannen.

- Bedre i fengsel

Han sier de protesterer mot blant annet at de blir innelåst tidligere i helgene, dårlig mat og manglende trening- og fritidstilbud.

Trandum forvaringssenter

Tandrum er en tidligere militærleir som nå benyttes av Politiets utlendingsenhet.

De som bor på leiren er asylsøkere som har fått endelig avslag på sin asylsøknad, og som holdes varetektsfengslet i forbindelse med utsendelse.

Trandum er Norges eneste lukkede forvaringssenter for utlendinger.

Dagbladet kommer med mer.

Sunday, March 15th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments