Mann funnet død på hytte i februar. Ingen vet hvem han er


(Dagbladet): Den 28. februar i år ble det funnet en død mann på ei ubebodd hytte på Rønvikfjellet i Bodø. Politiet har siden stått fullstendig uten spor i saken. De aner ikke hvem mannen er, hvor lenge han har vært død, eller hvorfor han befant seg på Rønvikfjellet.

- Det finnes ingen savnetmeldinger som passer til mannen, verken lokalt eller nasjonalt. Vi har heller ikke mottatt noen opplysninger fra publikum som har sett ham i live i nærheten av hytta han ble funnet i, sier politiadvokat Øyvind Rengård ved Salten politidistrikt til Dagbladet.

- Det er veldig uvanlig, sier kriminalsjef Elin Albrigtsen i Salten politidistrikt til an.no, som først omtalte saken.

- Naturlig dødsfall

Ifølge politiadvokat Øyvind Rengård viser den foreløpige obduksjonsrapporten at det ikke er grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt med mannen.

- Vi avventer endelig obduksjonsrapport før vi kan fastslå noen sikker dødsårsak, men vi anser dette som et naturlig dødsfall. Mannen bærer preg av å ha ligget død en stund. Hvor lang tid det er snakk om – om det er dager eller uker – kan vi ikke fastslå, sier Rengård til Dagbladet.

- Det mest spesielle er at vi ikke klarer å fastslå noen identitet på avdøde. Han hadde ingen identifikasjonspapirer på seg, som kan bidra til å fastslå en identitet eller noe vi kan jobbe videre utfra, fortsetter politiadvokaten.

Bilde av klærne

Politiet fant en sekk sammen med mannen, opplyser Rengård. Men heller ikke i denne var det noe som kan knytte mannen til en identitet.

- Det er aktuelt for oss å gå ut i media med beskrivelse av personen og muligens også et bilde av klesdrakten hans, for å se om det kan gi oss flere opplysninger, sier Rengård.

Klærne til mannen er nå i Tromsø, hvor teknikere fra Kripos’ ID-gruppe forsøker å fastslå hans identitet.

Eldre mann

Av få opplysninger politiet per nå vil gå ut med av informasjon om mannen, er et anslag om hans alder.

- Alderen er i utgangspunktet vanskelig å anslå, men det ser ut som dette er en eldre mann i alderen 60 til 70 år, sier Rengård.

Han oppfordrer alle som kan ha tips eller opplysninger i saken å kontakte Salten politidistrikt på telefonnummer 75 54 58 00.  

Monday, March 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments