Manipulerte bort tre kvinnelige ministere, men glemte en fot


(Dagbladet): At ultraortodokse jødiske aviser redigerer bort kvinner fra sine bilder er ikke noe nytt.

Tidligere i år skjedde det med den tyske forbundskansleren Angela Merkel og det har også hendt Kim Kardashian.

Denne gangen gikk det imidlertid galt for Yomleyom. Tidligere denne uken samlet Israels 23 ministere seg i Jerusalem for et gruppebilde, frontet av statsminister Benjamin Netanyahu og president Reuven Rivlin.

Ble erstattet av menn

På orginalbildet er de to politikerne flankert av justisminister Ayelet Shaked, idrettsminister Miri Regev og minister for eldre og likestilling Gila Gamliel. Når Yomleyom nylig brukte bildet på sin forside så det ganske annerledes ut, melder NBC.

Alle de tre ministerne var borte – og to av dem var erstattet av menn – med unntak av en enslig fot bak hælen til Rivlin.

Dette har skapt en aldri så liten storm i sosiale medier, noe som igjen satte internasjonal presse på saken.

- Dette bildet får det til å gjøre vondt i magen, og får meg til å forstå det mange av vennene mine forstod for før meg. Det ser mørkt ut for framtiden til dette landet, sier en av mange indignerte israelere, Rana Raviv.

Knytter valget til religiøs praksis

Slik forklarte Yomleyoms viseredaktør, Moshe Shafir, valget for NBC news.

- Toraens budskap fremholder kvinners frihet og ære. Vi har reservasjoner ovenfor å se på kvinner som objekter, sa Shafir i intervjuet.

Shafir la til at dette også gjelder høytstående politikere, og at de ville gjort det samme hvis den det gjaldt var president for Israel.

Yomleyom eies av Shas-partiet, et ultraortodokst parti som ved valget i mars vant 7 seter i blant israels nasjonalforsamling, Knesset.

Det ga dem to ministerposter i den Likud-frontede regjeringen, og den religiøse avisens eiere er dermed selv godt representert på det manipulerte bildet.

Sunday, May 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments