Londons borgermester en «klovn», Cameron «usikker»


Storbritannias statsminister David Cameron er blant annet «aristokratisk», «usikker», «uerfaren» og «uengasjert». Londons ordfører Boris Johnson er de konservatives «klovnprins» («clown prince»).

Dette er bare to av en serie lite flatterende karakteristikker av Storbritannias fremste politikere som skal være hentet fra den private korrespondansen bestående av tusenvis av eposter som presidentkandidat Hillary Clinton tidligere i år overleverte til det amerikanske utenriksdepartementet. Epostene ble skrevet mens Clinton var utenriksminister.

Nær medarbeider

I dag ble de slått stort opp på en mengde britiske og internasjonale nettsteder, etter at The Times publiserte nyheten.

Mannen som skrev de pinlige epostene, Sidney Blumenthal, har vært en nær medarbeider av både Hillary Clinton og hennes mann tidligere president Bill Clinton.

De var helt sikkert ikke ment for et større publikum – og slett ikke for massedistribusjon på internett.

Karakteristikken av Cameron skal stamme fra eposter Blumenthal skrev i 2009, kort før Cameron ble britenes statsminister. Blumenthal mente også at Cameron ikke hadde noe ønske om å få Storbritannia ut av EU, men at han holdt på å sette seg i en posisjon hvor han kanskje ikke ville kunne hindre partifellene i å gjøre nettopp det.

«Klovnprins»

Andre karakteristikker fra disse epostene som har vakt stor oppmerksomhet, er den av Londons borgermester  Boris Johnson som toryenes  (de konservatives «klovnprins».

I et forsøk på å tone ned betydningen av epostene og unngå eventuelle skadevirkninger i forholdet til USA, uttalte en talsmann for statsminister David Cameron seg på denne måten: «Det spesielle forholdet mellom Storbritannia og USA er så sterkt som noen gang og presidenten anerkjente nylig viktigheten av alliansen for USA».

Presidentvalgkamp

Epostene som omtales ble skrevet mens Hillary Clinton var utenriksminister. Hun brukte da sin private epostkonto, knyttet til en privat server i hennes hjem, i tillegg til departementets offisielle, og har de siste månedene blitt anklaget for å gjort det for å unngå departementets krav om registrering.

Under den pågående oppkjøringen til neste års presidentvalg har hennes bruk av privat epost mens hun var utenriksminister ført til kritikk for ikke å respektere departementets sikkerhetskrav, og for å ville holde ting skjult.

Tuesday, August 4th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments