Liverpool historisk dårlige: Jeg kan ikke tro det jeg ser


• Stoke – Liverpool 6-1 (5-0)

(Dagbladet): Steven Gerrard skulle takkes av i sin aller siste Liverpool-kamp i kveld, i det som skulle bli en verdig avskjed for en spiller som har gitt hele sitt fotballiv til klubben.

I stedet for en rørende avskjed ble det en nitrist forestilling i Stoke, mot et lag som ikke hadde noe å spille for. Og Liverpool var passelig antrukket i svarte drakter for anledningen.

Gerrard har aldri opplevd å tape med mer enn fire mål i ligaen så lenge han har spilt for Liverpool. I dag lå Liverpool under med fem mål allerede til pause. De røde har aldri sluppet inn fire mål til pause tidligere i Premier League noensinne, ifølge statistikkbyrået Opta.

Du må helt tilbake til møtet med Coventry i 1992 sist Liverpool slapp inn fem mål totalt i en ligakamp (1-5).

Det var derfor ikke rart at Steven Gerrard så ut som en slagen mann i det han gikk i garderoben til pause.

- Liverpool-fansen fortjener en unnskyldning. Dette var flaut, sier Brendan Rodgers etter kampen, gjengitt av flere Liverpool-journalister i sosiale medier, blant andre James Pearce.

Merker presset

Brendan Rodgers har nylig uttalt at han er sikker på at han er manager på Anfield neste sesong.

- Jeg er 150 prosent sikker på å bli. Jeg har god kommunikasjon med eierne og skal snakke med dem etter sesongen er over, uttalte han ifølge The Telegraph.

Det spørs hva eierne tenker om akkurat det etter dagens forestilling.

- Hvis eierne vil jeg skal gå, så går jeg. Så enkelt er det. Men jeg føler fortsatt at jeg har mye å bidra med her, sier Rodgers etter Stoke-fadesen.

BBC-ekspert og tidligere Arsenal-spiller Martin Keown spør seg om han er god nok.

- Det ser ikke ut som Brendan Rodgers har kontroll akkurat nå. Spørsmålet er om han er en god trener eller en god manager, sier Keown ifølge BBC.

Før kampen valgte Rodgers å plassere Raheem Sterling på benken etter alt oppstyret som har vært rundt vingen den siste tiden.

- Jeg kan ikke tro det jeg ser. Dette resultatet har fjernet Raheem Sterling fra avisforsidene. Nå handler alt om Brendan Rodgers. Nå må han overbevise eierne og fansen om at han ikke har mistet garderoben, sier tidligere Tottenham-spiss Garth Crooks til kanalen.

Svakt forsvarsspill

Flere av scoringene til Stoke var som et resultat av svakt keeper- og forsvarsspill. Simon Mignolet, som kjempet om Golden Glove for å ha holdt nullen flest ganger i ligaen, hadde ingen god dag på jobben.

Det hadde heller ikke den omskolerte stopperen/backen Emre Can som forærte Stoke den ene scoringen.

Det hele toppet seg før hvilen da tidligere Liverpool-spiller Charlie Adam satte inn 4-0 nede ved stolperota. Det er mange spillere som ikke jubler mot gamleklubben ved nettkjenning, det gjelder ikke Charlie Adam.

Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf scoret de to første målene som sjokkerte gjestene. Etterpå klarte de svartkledde aldri å reise seg.

Steven N’Zonzi var mannen som banket inn Stokes femte mål før pause.

Trøstemål

I den andre omgangen skulle likevel Gerrard få sin avskjedsscoring. Kapteinen gikk på et godt løp fra dypet og sendte ballen kontrollert ned i motsatt hjørne fra skrått hold.

Det var nok en fattig trøst for midtbanespilleren som med scoringen ble Liverpools toppscorer i ligaen med ni mål, og feiringen ble deretter.

Stoke-fansen svarte med å applaudere 34-åringen etter scoringen.

Crouch-scoring

Liverpool skulle likevel ikke vinne andreomgang, for Peter Crouch ville også notere seg for en scoring mot gamleklubben. Det betydde samtidig at resultatet var så dårlig at Tottenham kunne spille uavgjort mot Everton og likevel ta sjetteplassen.

Med Southampton-tap mot Manchester City er Liverpool likevel sikret spill i Europa League.

Liverpool gikk samtidig på det verste tapet i klubbens Premier League-historie. Sist klubben slapp inn seks mål eller mer var i 1963 da klubben tapte 7-2 mot Tottenham.

Sunday, May 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments