- Kristen kriger kuttet hodet av IS-medlem i Syria for å hevne henrettelser


(Dagbladet): Syriske kilder melder at en kristen kriger kuttet hodet av et medlem av terrorguppa Den islamske staten (IS) i Hasakah-provinsen i Syria tidligere denne uka.

Mannen skal ha brukt et skarpt verktøy for å kutte av terroristens hode da han fant mannen i landsbyen Tal Shamiram torsdag.

Skulle ta hevn

Hendelsen fant sted etter at den kurdiske Sotaro-styrken hadde vært på offensiven mot IS i den nordøstlige delen av Syria. Målet var å presse dem ut av assyriske landsbyer i Hasakah-provinsen, ifølge Reuters.

- Han tok ham til fange, og da han fant ut at mannen var et IS-medlem, kuttet den assyriske krigeren av ham hodet for å hevne handlingene IS har begått i regionen, sier observatør Rami Abdel Rahman, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Massehenrettelser

Den kristne krigeren skal være assyrer, som er en minoritetsgruppe i Syria. Han er også medlem av Sotaro-styrkene, som kjemper under kurdisk flagg mot IS.

IS utøver ifølge AFP stor kontroll i Hasakah-provinsen hvor hendelsen fant sted.Ofølge The Independent har IS utført offentlige halshugginger og massehenrettelser av kristne og kurdere i regionen den siste tida.

Slår tilbake

Det er en kjent sak at IS viser liten nåde overfor dem som ikke sverger sin lojalitet til Den islamske staten.

I forrige uke kom meldingen om at IS skal ha drept flere hundre sivile i Palmyra, og at de fleste av disse skal ha vært kvinner og barn.

Nå sier rapportene fra området at Syria slår tilbake. Reuters skriver at det syriske luftvåpenet har gjennomført 15 bombetokt like ved den antikke ruinbyen.

Sunday, May 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments