Kjøpt opp av firmaet bak Bjørn Dæhlie


Langrennslandslagts klessponsor, Active Brands, har kjøpt nær halvparten av aksjene i Therese Johaugs merkevare.

Active Brands er foruten firmaet som forsyner langrennslandslagene med klær, også eier av klesmerkene til Bjørn Dæhlie og Kari Traa.

Nå har de altså forsterket stallen med Johaug-merkevaren.

Denne avtalen åpner dørene på vidt gap for Johaugs klesprodukson.

På grunn av de strenge reglene Skiforbundet har, har Johaug så langt kun fått lov til å markedsføre og selge hansker under eget navn da hansker ikke inngår i klesavtalen langrennslandslaget har med Active Brands.

Hel kolleksjon

Nå derimot, når Johaug går i partnerskap med forbundets offisielle samarbeidspartner, er situasjonen en helt annen. Nå kan Johaug produsere, markedsføre og selge langt mer enn hansker, som hun har solgt mer enn 100.000 par av i vinter.

Med avtalen med Active Brands får hun en storaktør i ryggen.

- Jeg er veldig stolt over at vi fikk til denne avtalen. Det er ingen hemmelighet at jeg ønsker å lansere mer enn hansker. Jeg har planer om en hel kolleksjon av idrettstøy. Og allerede til høsten vil det være en del plagg med Johaug-logoen i butikkene, sier svært moteinteresserte Johaug til Dagbladet.

Fortsatt skiløper

Dagbladet er ikke kjent med hva Active Brands har betalt for en stor bit av Johaug-navnet. Uansett ligger det økonomiske potensialet her i framtidig salg av Johaug-klær.

Og det potensialet er unektelig stort. Få er så populære som Therese Johaug. Og skal en legge hanskesalget til grunn, vil klærne hennes kunne nå et stort publikum.

- Vi er svært fornøyd med denne avtalen, og gleder oss til å samarbeide med Therese framover, sier nordic director Øystein Bråta i Active Brands til Dagbladet.

Selv om Therese Johaug nå blir en langt større aktør i klesbransjen, er det fortsatt idretten hun skal satse på framover. Å være forretningskvinne kommer i andre rekke – enn så lenge.

- Dette med klærne er nok noe jeg kommer til å jobbe med etter karrieren. Jeg skal selvsagt engasjere meg nå også, men fokuset er fortsatt å gå på ski, sier hun til Dagbladet.

• Du kan lese mer om Therese Johaugs avtale med Active Brands i lørdagsutgaven av Dagbladet.

Saturday, March 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments