Karina ble tilbudt penger mot å smugle mennesker over grensa


(Dagbladet): Karina Nærum ble stoppet på grensa mellom Russland og Norge, og spurt om hun kunne ta med seg to menn til Kirkenes mot penger, skriver Sør-Varanger Avis.

- Da jeg kom til passkontrollen ble jeg som vanlig stoppet og måtte vise passet mitt. Men denne gangen sto det to sivile sammen med de russiske grensevaktene. De to hadde ikke russisk utseende, forteller Nærum til Dagbladet.

To sivile menn

Den ene vakten spurte om noe på russisk, mens han gned fingertuppene sammen, som for å signalisere at det var snakk om penger. Ved siden av sto to sivile menn og flakket med blikket.

- Jeg snakker ikke russisk, men jeg spurte på engelsk om de ville at jeg skal ta med meg de to mennene for penger. Det bekreftet de, men jeg sa nei. Så viste jeg bare passet mitt og kjørte videre. Ingen av dem oppførte seg truende, så det var ikke noen ubehagelig situasjon på den måten, sier Nærum.

Da hun kom til den norske tollen informerte hun om hendelsen.

Skjer iblant

- De som var på jobb der sa det var bra jeg ikke takket ja til tilbudet. Da jeg spurte om de hadde hørt om dette før fortalte de at det skjer iblant, sier Nærum.

Stasjonssjef Hans Møllebakken i politiet i Kirkenes sier til Sør-Varanger Avis, at det var riktig av Nærum og si nei. Utover det ønsker han ikke å kommentere det hun opplevde.

- Vi har hatt kontakt med våre russiske kolleger tidligere, og vi har snakket om at mange forsøker å komme seg til Norge gjennom Russland, sier Møllebakken til avisa.

Politiet i Kirkenes skal ha et av sine faste møter med russisk politi i september. Møllebakken bekrefter at dette er noe av det som skal tas opp på møtet.

Møllabakken advarer mot å gi personer uten gyldige reisedokumenter skyss, og sier at dette kan føre til fengselsstraff.

Monday, August 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments