Jegertvillingene avbrøt jakt som endte i tårer

(Dagbladet): Tvillingene Johanne og Kristine Thybo-Hansen (23) fra Nordreisa trekker til seg hundretusenvis av tv-seere hver mandag på TVNorge.

De jakter helst i Norge, men for ett år siden fikk de drømmen sin oppfylt, da de fikk jakte på alligator, villsvin, hai og bøffel i USA i forbindelse med tv-serien «Jegertvillingene» som går på TVNorge.

Jentene droppet ut av skolen som 15-åringer for å gjøre jakt, fiske og villmarksliv til både jobb og hobby. De har mer jakterfaring enn 23-åringer flest og er svært drevne jegere.

Avbrøt jakta

Da de under opptak til serien skulle jakte på bison i Florida, klarte ikke de erfarne jentene å skyte.

To guider, et kameratem på slep og fire bison på skuddhold avbryter jentene jakta.

- Jeg liker ikke opplegget, jeg liker ikke settingen, sier Johanne Thybo Hansen til tvillingsøsteren Kristine Thybo Hansen i klippet.

- Det er ikke noe å skjemmes over, sier hun til søsteren etter at de har bestemt seg for å avbryte jakta.

I Florida foregår mye av jakta mye mer tilrettelagt for jegerne i Norge. Det vanligste er å jakte på privat grunn, med guider innenfor et avgrenset og gjerne inngjerdet område. Eierne tar vare på dyrene og gir dem mat.

- Det føltes helt feil

Tvillingsøstrene er på jakt, og derfor ikke tilgjengelige for en kommentar. Produsent Vidar Nordli-Mathisen, som var med under innspillingen forklarer hvorfor jentene avbrøt jakta.

- Jentene er vant til å jakte i fri natur. Noen ganger møter de på dyr andre ganger ikke. Her sto bisonene rett framfor dem, og de kunne bare gå ut å skyte dem. Ikke var de redd for menneskene heller. De følte det ble helt feil, sier Nordli-Mathisen.

Dyrene beveger seg innenfor et område på mange tusen dekar. Nordli-Mathisen påpeker at det ikke er noe inhumant med måten dyrene lever på, men at det kan føles svært fremmed for norske jegere.

- Dette er annerledes enn hva dere er vant til. Dere må ikke være lei dere, det er helt greit at dere ikke vil gjennomføre, sier Larry Collins i klippet, guiden som fulgte dem på jakt etter bisonoksene hele dagen. 

- Dette er ikke jakt

Den norske produsenten forteller at de ikke var kommet så langt inni jaktområdet før de ga uttrykk for at dette syntes de ikke noe særlig om.

- De var overrasket over at jakt i Florida var så tilrettelagt for jegere. De fikk en følelse at de skulle ut å jakte i fri natur, men slik ble det ikke. Dette er ikke jakt for oss, dette vil ikke vi være med på, sa jentene ifølge Nordli-Mathisen.

Han mener dette var en klassisk kulturkollisjon.

- Mange som kommer til Florida for å jakte har kort ferie og ønsker å være garantert utbytte. Det forventes at man skal lykkes med jakten i løpet av to dager. Avtalen med jentene var at de til enhver tid kunne takke nei til ting de ikke var bekvem med. Dette var en jakt de ikke kunne stå inne for, sier Nordli-Mathisen.

Monday, March 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2022
M T W T F S S
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Recent Comments