Her tar Caroline Berg Eriksen en Kim Kardashian

(Dagbladet): – For meg er dette først og fremst et veldig morsomt bilde, mer enn noe annet, sier redaktør i Det Nye, Karine Thyness, til Dagbladet.

Hun snakker om forsiden som pryder den nyeste utgaven av magasinet der blogger Caroline Berg Eriksen, bedre kjent som «Fotballfrue», står med rumpa bar.

Ville overraske

Thyness forteller at de fra starten ønsket noe som ville overraske og inneholde mer humor sammenlignet med tidligere ganger Berg Eriksen har vært i bladet.

- Men med tanke på resten av bildene i saken, var det ikke gitt at rumpe-bildet skulle få pryde forsiden, legger hun til.

- Tenkte ikke Kardashian

I fjor viste også Kim Kardashian bakenden i det som ble et omdiskutert bilde på internett, noe Thyness ser likheter til, men benekter at det lå i tankene da de utviklet ideen for bildene.

- Vi snakket egentlig aldri om Kardashian-bildet, selv om jeg ser at det har like elementer, sier hun, og fortsetter:

- Det har ikke vært kalkulert at vi valgte dette bildet for å selge mer eller for å få omtale. Vi har ikke kledd henne for å være trendy og sexy, men for å vise selvironi og at hun ikke holder så hardt på fasaden mange tenker hun har.

Måtte innrømme juks

Tidligere i år måtte Berg Eriksen innrømme at hun hadde retusjert bilder hun la ut på bloggen.

Thyness understreker at praksis i Det Nye er å markere alle bilder som er retusjert.

- I dette tilfellet har fotografen bare fjernet et lite og forstyrrende sår fra hånden til bloggeren og fjernet en skjøt på kronen på hodet hennes. Men «bouncen» i rumpa er som den er, sier Thyness.

- Billig knep

- Berg Eriksen gjør dette selvfølgelig for å få oppmerksomhet. Det er det billigste og eldste knepet i boken, som enkelt og greit er å kle seg naken, sier Trond Albert Skjelbred, partner i NOR PR og omdømmeekspert til Dagbladet.

Selv har han ikke sett forsidebildet, men henviser til rumpebildene til både Kim Kardashian og Else Kåss Furuseth, og synes dette høres ut som en kopi.

- Det er stor konkurranse om å få medias søkelys på seg. Nakenhet selger og media biter på hver eneste gang, legger Skjelbred til.

Sensasjon er imidlertid ikke noe han vil kalle Det Nyes ferske forside.

- Det hadde vært noe helt annet dersom dette var en politiker eller næringslivsleder, men det ville aldri skjedd, fordi bildet ville blitt brukt mot dem senere. Sånn sett burde Berg Eriksen være oppmerksom på om dette er noe hun kan stå for om fem, ti år, sier Skjelbred.

- Oppmerksomheten har en bakside.

Caroline Berg Eriksen har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.

Thursday, September 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2023
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments