Her knuser Camilla vekta foran mentaltreneren

Erik Bertrand Larssen har coachet stjerner som Suzann «Tutta» Pettersen (33), Petter Northug (29) og Martin Johnsrud Sundby (30), men i «Bertrands metode» på TV3 er det vanlige folk han hjelper.

Denne uka får han bryne seg på livet til Camilla Holand fra Fetsund. Hun er ikke fornøyd med vekta og kroppen sin, men Erik Bertrand Larssen vil at hun skal forstå at en livsendring ikke handler om hva hun veier.

- 116, svarer Holand mens hun står på badevektenvekten og Bertrand Larsen spør hva den viser.

– Det her handler jo ikke om vekta di. Det her handler om en livsstil og en tankegang. Den badevekta har jeg lyst til at du kvitter deg med, oppfordrer han.

Holand tar utfordringen på strak arm, og sammen med Bertrand Larssen tar hun med badevekta i glass ut på terrassen sin.

• Se video øverst i saken!

- Bra lyd

- Så det handler om livet, ikke om den. Skal du pælme den i bakken? spør coachen – før Holand kyler vekten i steinflisene så det smeller høyt og glassbitene fyker.

– Å, shit! Det ble bra lyd! utbryter hun mens hun tar seg til øret og smiler fornøyd.

I dag forteller Camilla Holand til Seoghør.no at lettelsen over å kvitte seg med badevekta virkelig kom etter at kameraene var skrudd av.

– Da kom gleden over det å snu på problemstillingen: I stedet for å gå ned i vekt for å få det bedre, skulle jeg få det bedre først, for så å gå ned i vekt. Dette handler om å komme ovenpå igjen i hverdagen, og å ta vare på meg selv, forklarer hun.

I tillegg til å være misfornøyd med kroppen og sin fysiske form, sier Camilla i episoden at hun sliter med å kjenne begeistring over hverdagslivet.

Småbarnsmoren, som jobber som butikkslakter, har satt jobb og familie foran seg selv i flere år.

Nå har hun endret syn på sitt eget liv.

- Han har hjulpet meg

- Jeg har funnet tilbake til meg sjøl. Jeg var litt fortapt i frustrasjon, utilstrekkelighet, manglende mestring, dårlig selvtillit. Og han har på en måte løfta meg opp ifra det, han har hjulpet meg med å se verden på en ny måte, sier Camilla til Seoghør.no.

Hun ble fulgt opp av den profilerte mentaltreneren i omlag fire måneder.

Erik Bertrand har innrømmet overfor Seoghør.no at det å jobbe med «mannen i gata», har vært mer krevende enn å coache toppledere og -idrettsutøvere.

– Vi vanlige mennesker har gjerne mer komplekse, sammensatte utfordringer. Så det har tatt lenger tid å komme dit man har ønsket å komme. Og det har vært mer motstand, det har vært tøffere, det har vært hardere, sier Erik Bertrand Larssen til Seoghør.no.

Thursday, January 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments