- Erna sniker seg unna det mest brennbare temaet


LOFOTEN (Dagbladet): – Når Erna ikke prioriterer et tema som oljeboring på programmet, så sniker hun seg unna det mest brennbare politiske temaet i området. Det er noe en statsminister ikke bør gjøre, sier Rasmus Hansson til Dagbladet.

Erna Solberg startet i dag valgkampen med et besøk i Lofoten, og har i løpet av dagen både vært innom grunderbedriften Conceptomed, Lofoten Maritime sikkerhetssenter og fiskeprodusenten Lofoten produkter.

Men på sin tredagersturné i Lofoten og Bodø, har statsministeren ikke lagt inn temaet oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja som et eget punkt på programmet.

Det synes Rasmus Hansson er for dårlig.

- En statsminister bør ikke snike seg unna et slikt tema, sier han.

- Ikke relevant

Erna Solberg sier til Dagbladet at oljeboring ikke er på programmet fordi det ikke er relevant for kommunevalgkampen, og at det er heller ikke er relevant for regjeringspolitikken fordi det ikke ligger i regjeringsavtalen.

- Rasmus Hansson er veldig ensporet i måten han tenker på. Det er mange andre spørsmål som er viktige i Lofoten  i tillegg til oljeboring og konsekvensutredning. Det gjelder både alternativ industri, fiskeri og grundervirksomhet, svarer Solberg.

- Men når du først er her oppe, hadde det ikke vært interessant å møte folk som er både for og imot oljeboring?

- Jeg har snakket med både forkjempere og motstandere mange ganger før, og det kommer jeg også til å gjøre i framtiden.

- Fortsatt for oljeboring

Da hun fredag besøkte Lofoten Maritime sikkerhetssenter, som håper å kunne få tildelt en statlig miljøbase, fikk statsministeren flere spørsmål om oljeboring.

- Høyre er for oljeboring, men vi vet det ikke er aktuelt i inneværende stortingsperiode, poengterer Solberg.

«Foran stortingsvalget i 2017 vil temaet komme på agendaen igjen. Kilder både på olje- og miljøsiden forventer at trykket for å få åpnet Lofoten, Vesterålen og Senja kan bli sterkere framover. Debatten er ikke over», skrev Dagbladets kommentator Anne Marte Bindheim i går.

Ved det maritime sikkerhetssenteret presiserte Solberg at den største forurensingstrusselen for milljøet i nærområdet er skipstrafikk, ikke oljeselskapene.

- Vi må sikre oss mot det som kan ramme naturen også uavhengig av oljeselskapene.

- Når du står og ser utover utsikten her, hvorfor mener du det er forsvarlig å bore etter olje i Lofoten og Vesterålen?

- Jeg mener det er mulig å ta vare på vakker natur og bore etter olje samtidig. Vi stiller så strenge miljøkrav at vi skal sikre oss på de områdene.  Jeg mener det er fullt mulig å nyte usikkerten her, selv om det hadde vært oljeakaktivitet og leting der ute på havet. Det er langt fram i tid, men det er viktig med arbeidsplasser og viktig å utvikle næringsliv i Lofoten og Vesterålen.

Friday, July 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments