Drogba ble båret av på gullstol, mens Lampard og Gerrard scoret i avskjedene


Chelsea – Sunderland 3-1 (1-1).

Manchester City – Southampton 2-0 (1-0).

Stoke – Liverpool 6-1 (5-0).

(Dagbladet): Når det spilles siste serierunde i de ulike ligaene markerer det også ofte slutten på epoker. I går tok Borussia Dortmund farvel med trener Jürgen Klopp, mens Barcelona sa adios til selveste Xavi Hernandez.

I dagens Premier League-avslutning spilte en rekke spillere sine siste kamper for sine respektive klubber, men fire av dem utmerket seg ganske klart:

Steven Gerrard, Frank Lampard, Didier Drogba og Petr Cech.

Legender

Alle fire har vært nøkkelspillere for lagene sine, og alle fire skal fortsette karrierene sine andre steder neste sesong.

De hyggeligste avslutningene i ettermiddag var det Drogba og Lampard som fikk.

Drogba har sagt at han kommer til å takke for seg – for andre gang – i Chelsea etter denne sesongen, slik at han kan gå til en klubb hvor han er tryggere på spilletid neste sesong.

Ivorianeren startet i dagens 3-1-seier mot Sunderland, men ble tatt av etter en snau halvtime. Da bestemte resten av Chelsea-gutta for å gi spissen en fin gest:

De løp nemlig bort til ham og bar ham av banen på gullstol, mens hele Stamford Bridge klappet og sang navnet hans.

Lampard scoret

Også Petr Cech, som forlater Chelsea etter denne sesongen, startet dagens oppgjør. Tsjekkeren, som ikke har bestemt seg for hvor han spiller neste sesong, ble, som seg hør og bør, hyllet etter kampen, etter en fantastisk karriere i Vest-London.

I Manchester takket en annen Premier League-legende for seg. Frank Lampard startet 2-0-kampen mot Southampton som kaptein, og satte like gjerne inn 1-0-scoringen i kjent stil etter en drøy halvtime.

Lampard, som nå skal tjene til livets brød i New York City, ble tatt av banen etter 77 minutter i sitt farvel med Premier League.

- Jeg kunne ikke ha drømt om noe annet. Jeg er stolt av alt sammen. For en ung gutt, med en drøm om å spille i Premier League – å kunne gå til barndomsklubben min West Ham, og så dra videre til Chelsea og vinne alt, det blir ikke bedre. Jeg er en heldig fyr som får lov til å spille for en storklubb som dette en sesong. Jeg har fått mange venner her, sier Lampard til BBC etter kampen.

Trist for Gerrard

Den siste av legendene som takket for seg i ettermiddag var Steven Gerrard. Liverpool-ikonet fikk ikke noe hyggelig farvel med Anfield, da det ble 1-3 hjemme for Crystal Palace forrige helg.

Hans aller siste kamp for de røde ble ikke særlig bedre. Liverpool ble nemlig rundspilt etter alle kunstens regler i Stoke, og tapte til slutt 6-1 (!) etter å ha ligget under 5-0 til pause i dag.

Gerrard fikk imidlertid et ganske stort plaster på såret: Den LA Galaxy-klare midtbanemannen scoret nemlig Liverpools mål i det ydmykende tapet.

Det var hans 186. nettkjenning for klubben, som han nå altså har spilt sin siste kamp for.

Sunday, May 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments