Dette nekter Freia deg å skrive


(Dagbladet): I Freias nye kampanje «Det nære» oppfordres folk til å dele ord som er nære for dem.

«Ekte ting. Nære ting. Er det ikke ofte de små tingene som gir mest glede? Hva er det som er nært for deg? Nå samler vi Norges nære øyeblikk, og kanskje blir det nettopp ditt vi deler med hele Norge?», heter det i annonsen.

Men ikke alle ord er passende, ifølge Freia. Flere ord Dagbladet har søkt på godtas ikke, fordi de ifølge Freia «ikke er passende».

«Palmeolje» er upassende. «Muslim» er upassende. «Krekar» er upassende.  «Hijab» er upassende. Og «Helvete» er upassende.

Ordet «Kjønnsorgan» og ordet «Drap» blir imidlertid godtatt.

- Legger inn filtre

- Vi har sett oss nødt til å legge et filter på kommentarene, for at eventuelle diskusjoner om spesifikke produkter blir kanalisert til vår kundeservice, sier Freias pressekontakt Celin Husby til Dagbladet.

- Hvorfor godtas ordet «Kristen», men ikke ordet «Muslim»? Og hvorfor er «Drap» et ord som godtas, men ikke «Krekar» eller «Hijab»?

- Slike formuleringer er ikke relevant for vår kampanje, og derfor er vi nødt til å legge inn filtre for at vår plattform ikke skal brukes til denne type budskapsformidling, svarer Husby.

Ironisk

Facebooksida «NEI til palmeolje i Freia påskeegg», skriver Sunniva Vikan følgende etter å ha blitt nektet å publisere ordet «Palmeolje» i Det nære-konkurransen.

- Oh the irony – dette gjelder på reklamekampanjer, men ikke på deres egne innholdsfortegnelser!

På samme Facebookside vises det også til palmeoljeguiden.no der det hevdes at Freia påskeegg inneholder mellom 20 og 30 prosent palmeolje.

- Jeg mener det er komisk at Freia bruker så mye palmeolje i noen av sine produkter, men at det ikke er lov å bruke ordet i denne kampanjen fordi Freia selv mener ordet kan virke støtende på andre, sier Vikan til Dagbladet.

- Synes du ordet Palmeolje er støtende?

- Nei, det er på ingen måte ikke et støtende ord. Men jeg synes ikke det er bra at Freia bruker det i produktene sine, for det er helseskadelig og det skader regnskogen, sier Vikan.

Via kundeservice

Freias pressekontakt Celin Husby sier følgende om at ordet «Palmeolje» ikke godtas i konkurransen:

- Vårt produkt Freia melkesjokolade inneholder ikke palmeolje og derfor ønsker vi at denne typen henvendelser kommer via kundeservice.

- Stemmer det at det er palmeolje i enkelte av deres produkter?

- Vi avvender det i enkelte produkter, grunnet unike egenskaper som at den er smaksfri og luktfri, sier Husby.

Til det nære-konkurransen følger et reglement.

«Du kan kun delta med noe du selv har laget. Du må ikke sende inn noe som andre har funnet på. Du må heller ikke sende inn noe som kan virke støtende på andre eller som har et innhold i strid med norsk lov», står det i reglementet.

Friday, March 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments