- Det er kynisk av Molde. De utnytter Starts økonomiske situasjon


(Dagbladet): Ifølge TV-kanalen C More er Molde i forhandlinger med Start om en overgang for sørlendingenes 16 år gamle midtbanespiller Kristoffer Ajer.

Prisen som skal være diskutert, skal være på rundt tre millioner kroner. Det er penger som i tilfelle vil komme en anstrengt Start-økonomi til gode.

Overfor Dagbladet er klubbdirektør Even Brandsdal ordknapp på spørsmål om påstandene fra Tippeligaens rettighetshaver stemmer.

- Vi kommenterer ikke spillerlogistikk. Det jeg kan si på generelt grunnlag, er at alt kan skje så lenge overgangsvinduet er åpent, sier Brandsdal til Dagbladet.

Nytt for Mjelde

Start-trener Mons Ivar Mjelde har på sin side ikke blitt informert om en mulig overgang for midtbanejuvelen hans.

- Jeg har ikke hørt noe om dette, sier Mjelde til Dagbladet.

- Hvilken rolle er Ajer tiltenkt i Start denne sesongen?

- Ajer er en viktig spiller for Start. Han har hatt en positiv utvikling og må få lov til å fortsette med det. Jeg ser for meg at han får spille mye Tippeliga i 2015, sier Mjelde.

- Kynisk av Molde

Molde-direktør Tarjei Nordstrand Jacobsen har ikke besvart Dagbladets henvendelser i saken. Fotballekspert Joacim Jonsson mener imidlertid at tidspunktet for romsdalingenes mulige Ajer-kjøp er langt ifra tilfeldig.

- Det er kynisk av Molde. De utnytter Starts økonomiske situasjon til sitt eget beste. Det er likevel legitimt, for sånn er verden. Det er smart av Molde, og jeg forstår dem, sier Jonsson til Dagbladet.

Jonsson har selv en fortid som klubbleder i Fredrikstad. De siste sesongene har svensken fulgt Tippeligaen nøye som ekspert. På den måten har han sett et stort potensial i 16 år gamle Ajer.

- Dette vil være en veldig fornuftig signering av Molde. De får i tilfelle hentet det største talentet i Tippeligaen.

Ifølge C More er det snakk om en avtale som vil innebære at Ajer lånes tilbake til Start denne sesongen.

- For Start er det en mulighet til å få raske penger samtidig som de får bruke ham. Det er fornuftig av begge parter. Start må samtidig tenke på å få prosenter for et videresalg inn her også. Det er ingen garantier i fotball, men Ajer kan potensielt sett bli solgt for et tosifret antall millionbeløp senere, tror Jonsson.

Økonomien er bedret

Start har allerede solgt unna to av lagets største stjerner i vinter, i Zlatko Tripic og Ernest Asante. Etter kampen mot Odd sist uke sa trener Mjelde at han håpet å slippe å miste flere.

Da er det positivt at Starts direktør kan opplyse om at økonomien er sterkere nå – enn for bare noen måneder siden.

- Men med tanke på klubbens økonomiske situasjon, har dere råd til å beholde Ajer hvis dere får tilbud om rundt tre millioner kroner?

- Vi er kommet et godt stykke på vei i våre kutt. Situasjonen er på langt nær så prekær som den var for noen måneder siden, sier Brandsdal.

- Ajer er Start-spiller, han ønsker å være her og det ønsker vi også, legger direktøren til.

Monday, March 16th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2022
M T W T F S S
« Oct    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Recent Comments