Avslører hvordan Putins usynlige «internett-hær» jobber i kulissene


(Dagbladet): Det har vært roligere rundt Russlands president Vladimir Putin den siste uka – etter at han plutselig forsvant fra offentligheten i 11 dager.

Nå forteller en tidligere medarbeider om hvordan en «hær av internett-bloggere» jobber for Putin og russiske myndigheter.

En St. Petersburg-basert blogger kalt Marat Burkhard forteller om hundrevis av arbeidere som tjener gode penger på å støtte Putin via blogger, kommentarfelt og ulike forum, skriver Independent.

- Illusjon

Oppgaven er ifølge Burkhard enkel: Med en gang et nettsted har publisert en artikkel, går internett-hæren til aksjon. De jobber tre personer sammen der én av disse framstår som Putin-kritiker. De to andre jobber sammen for å støtte myndighetene og jobber aktivt med grafikk og lenker til informasjon for å fremme sine synspunkter.

- Vi skaper en illusjon om at det faktisk er aktivitet på enkelte nettsider. Vi skriver og svarer hverandre. Alle jobber med enkelte nøkkelord og «tagger» som er nødvendige for søkemotorene. For eksempel «forsvarsminister» og «russisk hær», sier Burkhard.

De kan jobbe 12-timersskift og det kreves at de skriver minst 135 kommentarer hver eneste dag. Lønna er på 6000 kroner per måned – noe som er over gjennomsnittet, skriver Independent.

Disiplin

- Det var omtrent 40 rom som alle inneholdt 20 personer. Vi skriver hele dagen. Det kan være om Obama, Angela Merkel, Hellas eller Nord-Korea, sier bloggeren.

Oppnås ikke de spesifike kravene venter oppsigelser og det fortelles om knallhard disiplin der vennskap mellom de ansatte er uønsket.

- Jeg klarte ikke jobbe der mer. Jeg deler ikke ideologien og klarte ikke bry meg om pengene, sier Burkhard.

Forrige helg samlet representanter for en rekke høyreradikale grupper i Europa seg til konferanse i Russland for å vise sin støtte til president Putin. Rundt 150 medlemmer fra Russlands nasjonalistiske parti og deres europeiske motparter – inkludert Hellas’ Gyllent daggry og Tysklands Nasjonaldemokratiske parti (NPD) – var samlet i St. Petersburg.

Høyreradikale grupper fra hele Europa har blitt høylytte tilhengere av president Putin, og på konferansen avfeide de Vestens håndtering av Ukraina-krisen.

- Vi støtter ikke sanksjonene mot Russland over Ukraina-konflikten, sa Udo Voigt, innvalgt i EU-parlamentet for NPD, på konferansen.

Sunday, March 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
August 2022
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments