(Dagbladet): Etter at Atletico Madrid blandet seg inn i den spanske superduellen i fjor, er El Clásico i år tilbake som en tittelkamp i spansk fotball.

Nå er det Barcelona og Real Madrid det meste handler om i La Liga. I år er det disse lagene som kjemper om gullet.

Foran kveldens superoppgjør på Camp Nou ledet katalanerne ligaen ett fattig poeng foran erkerivalene fra Madrid. Etter 2-1-triumfen i kveld er den luka økt til fire poeng.

Den store helten ble utskjelte Luis Suarez, som satte gigantene Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i skyggen med sin vakre matchvinnerscoring.

To vakre scoringer

Men det var Ronaldo som stod bak kampens første store sjanse da han banket ballen i tverrliggeren fra skrått og kort hold etter elleve minutter.

Åtte minutter senere smalt det imidlertid på motsatt side. Lionel Messi fant pannebrasken til Jeremy Mathieu med et perfekt innlegg. Franskmannen nølte ikke et sekund og sendte Barca-fansen til himmels med sitt vakre hodestøt.

Etter en drøy halvtime sørget imidlertid Cristiano Ronaldo for balanse i regnskapet. Luka Modric fant Karim Benzema, som la igjen ballen på sølvfat til Real Madrids største stjerne. Ronaldo fullførte den flotte angrepet og utlignet til 1-1 på vakkert vis.

Det ble også pauseresultatet.

Iskald Suarez

Elleve minutter etter hvilen fikk hjemmefansen mer å juble for. Luis Suarez, som fikk sin Barca-debut i nettopp i El Clásico i oktober, skapte elektrisk stemning på Camp Nou med sin forløsende scoring.

Dani Alves slo en nydelig bakromspasning i løpsretningen til Suarez. Den tidligere Liverpool-spissen gjorde alt rett både i medtaket og i avslutningen og sørget for 2-1-ledelse på Camp Nou.

Fem minutter senere holdt Neymar på å gjøre det helt store da han driblet seg fri i mellomrommet, men skuddet strøk stolpen og Iker Casillas slapp med skrekken.

Kontrollerte

Heller ikke gjestene fra Madrid var ufarlige. Tolv minutter før full tid banket Benzema til, men Claudio Bravo levde opp til navnet sitt og reddet mesterlig.

Men stort sett var Barcelona nærmere 3-1 enn hva Real Madrid var utligning. Blant annet var Neymar farlig frempå ved et par anledninger.

To scoringer var imidlertid nok for Barcelona, som dermed tok et godt skritt nærmere seriegullet.

- Det blir vanskeligere å vinne ligaen nå. Vi er fire poeng bak, men vi gir ikke opp. Om vi skal fokusere på Champions League nå? Nei, ligaen er jo ikke ferdig, sier Real Madrid-manager Carlo Ancelotti.