20 kommuner får 450 mill. til å teste ut ny eldreomsorg


(Dagbladet): Siv Jensen er klar for å legge 450 mill kr på bordet til kommuner som deltar i forsøksordningen med statlig finansiert eldreomsorg. I kveld deltar hun i NRKs valgdebatt i Karasjok.

- Ja, vi satser nå nærmere en halv milliard på å teste ut statlig finansiert eldreomsorg. Den første bevilgningen kommer i 2016, sier Siv Jensen.

- Hvorfor er dette så viktig, jo fordi vi nå har hatt tredve års debatt om svikt og mangler i eldreomsorgen. Arbeiderpartiet erkjenner at de feilet etter åtte år i regjering, sier Frp-lederen.

Likere omsorg

Finansministeren peker på at det er store forskjeller mellom kommunene og mellom sykehjemmene når det gjelder kvalitet.

- Til syvende og sist dreier det seg om å gi eldre mennesker trygghet i hverdagen og god livskvalitet. Nå er tida kommet for å skape en bedre og likere eldreomsorg. Derfor legger vi nå friske penger på bordet for å få prøvd ut et nytt system, sier Siv Jensen.

Desemberfrist

20 kommuner vil bli plukket ut. Oppstart er satt til 1. mai neste år med en varighet på tre år. To forskjellige modeller skal testes ut med 10 kommuner i hver.

- Kommunene må selv søke om å være med i forsøket, fristen er satt til 1. desember. Hensikten er å se om statlig finansiering vil bidra til økt kvalitet, mer likeverdige tjenester over landet og riktigere behovsdekning, opplyser Siv Jensen.

Stolt partileder

Frp-lederen varslet allerede under Frp-landsmøtet i mai at fanesaken om statlig finansiert eldreomsorg var på trappene.

- Jeg er veldig stolt av å kunne fortelle at vi har fått gjennomslag for at forsøksordningen med statlig finansiering, sa partileder Siv Jensen.

Og oppfordret partiets lokalpolitikere til å overbevise hjemkommunen om å delta i forsøksprosjektet.

Wednesday, September 2nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments