«Vi har drept alle barna. Hva skal vi gjøre nå?»

(Dagbladet): «Vi har drept alle barna i auditoriet. Hva skal vi gjøre nå?»

«Vent til de militære styrkene kommer, og drep dem før dere sprenger dere selv». 

Dette skriver Dawn, Pakistans eldste og mest leste engelskspråklige avis, på sine nettsider om dialogen til Taliban-terroristene som i morgentimene tirsdag angrep en skole i Pakistan. 

Dialog med kommandanter

De første meldingene om det grufulle angrepet var om store eksplosjoner inne på skoleområdet på Army Public School i Peshawar nordvest i landet. Senere ble det klart at flere barn ble holdt som gisler.  Noen timer senere ble det klart at aksjonen var avsluttet. 

132 barn og 12 voksne ansatte ble drept i aksjonen. I går begravet Pakistan sine døde. 

Pakistanske myndigheter mener at en gruppe på syv militante angrep skolen. Fem av dem sprengte seg selv inne i administrasjonsbygningen og to andre utenfor. 

En militær offiser som deltok i aksjonen mot Taliban beskriver et scenario med «dammer av blod» ved inngangen på begge sider som et vitnesbyrd om forferdelige skyting.

-  Det var hauger av kropper, de fleste døde, noen i live. Blod overalt. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde sett dette, sa han. 

Orienter nabolandet

Taliban-dialogen Dawn viser til, som er videresitert i flere internasjonale aviser, er med en sikkerhetstjenestemann som kilde. Det var en av de siste samtalene angriperne og deres kommandant hadde kort tid før to gjenværende selvmordsbombere havnet i kamp med pakistanske styrker som hadde forskanset seg rett utenfor inngangen til administrasjonsbygget ved skolen. 

Dette og andre samtaler mellom angriperne og en kommandant under hele den sju og en halv times lange beleiringen av skolen, er en del av en etterretningsinformasjon som den pakistanske generalen Raheel Sharif onsdag delte med afghanske myndigheter under sitt besøk i nabolandet. Begge landene kjemper en beinhard kamp mot Taliban som blir omtalt som en «kreftsvulst» i regionen. 

Dawn skriver at Pakistan har navnene på angriperne, og transkripsjon av samtalene mellom en av dem, identifisert som Abuzar og en kommandant identifisert som Umar. 

Sikkerhetstjenestemenn mener sistnevnte gjorde sitt anrop fra Nazian-distriktet i den afghanske Nangrahar-provinsen, og ønsker nå at afghanske myndigheter tar affære.

Thursday, December 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments