Til uka blir det over 20 grader i Tromsø også

I Sør-Norge var årets mai-temperaturer rundt én grad høyere enn normalt.

Nå spår Meteorologisk institutt at den sterke forsommer-varmen skal spre seg til resten av landet.

Her kan du sjekke vær og temperatur der du kommer til å oppholde deg den nærmeste tiden.

- Sør-Norge hadde omtrent én plussgrad høyere temperatur enn gjennomsnittet i mai. I Nordland lå temperaturen nær normalen, og i Troms og Finnmark opp til én grad under normalen, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til NTB.

Over 20 i Tromsø

- For øyeblikket er det kjølig i Nord-Norge. Det er bare 6-7 grader i Tromsø lørdag, men det kan faktisk bli over 20 grader der i midten av neste uke. Det er varmt til å være Tromsø i juni, sier Alsvik Walløe.

Eksempelvis viser statistikken på månedens siste dag at Tromsø hadde en snittemperatur på 4,5 plussgrader i mai, mens Oslo hadde 12 grader i snitt.

Statsmeteorologen sier stigningen i sør er et merkbart avvik, men ikke oppsiktsvekkende.

– Det startet ganske kjølig, men så har det vært en varm siste halvdel, sier han.

Varmere overalt

Og nå viser Meteorologisk institutts månedsvarsel for at det i juni ventes varmere temperatur enn det som er gjennomsnittet for måneden i hele landet.

– Sammenlignet med normalen, så ser det ut som det blir ganske bra temperatur i juni i alle fall i de første to ukene. Så ser det ut som det blir mer normalt i siste del av måneden slik det ligger an i månedsvarselet nå, sier Walløe.

Fra mandag til søndag neste uke er det Sør-Norge og Midt-Norge som får de største temperaturavvikene, men også Nord-Norge vil trolig få temperaturer over gjennomsnittet.

– For øyeblikket er det kjølig i Nord-Norge. Det er bare 6-7 grader i Tromsø lørdag, men det kan faktisk bli over 20 grader der i midten av neste uke. Det er varmt til å være Tromsø i juni, sier Alsvik Walløe.

Opp mot 25 grader

Årsaken til de sommerlige temperaturene er varm luft som brer seg over landet, sier statsmeteorologen.

– Det er varm luft som blåser innover Skandinavia samtidig som det er ganske høyt lufttrykk. Det vil variere litt, men det store bildet er at det blir ganske varmt mesteparten av neste uke i Skandinavia, sier han.

I Oslo vil temperaturene variere fra 14 til 25 grader neste uke ifølge yr.no.

I Trondheim melder nettstedet om mellom 11 og 22 grader, og i Bergen ventes gradestokken å svinge seg fra 11 til 22 grader i perioden.

Det er ikke bare temperaturene som ventes å overgå gjennomsnittet. Mesteparten av juni ser også ut til å bli tørrere enn normalt, med muligens noe mer nedbør i månedens siste uke.

(NTB).

Saturday, May 31st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2023
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments